Overslaan en naar de inhoud gaan

De vorming heeft als doel de deskundigheid van de verpleegkundigen en paramedici die in contact komen met patiënten met een neurologische aandoening te vergroten.
De verpleegkundige is de spil in het verzorgingsnetwerk dat rond een neurologische patiënt is opgebouwd. Dit verzorgingsnetwerk bestaat onder meer uit deskundigen zoals artsen, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, sociaal verpleegkundigen of  maatschappelijk werkers en psychologen als uit ervaringsdeskundigen die de familie en naasten zijn van de patiënt. Om die zorg te coördineren en behoeften en wensen van de patiënt in kaart te brengen is kennis van zake nodig.
Deze cursus bevat naast de nodige medische bagage ook een praktijkgerichte aanpak. In het kader van het nieuwe ‘KB houdende vaststelling van de normen waaraan de zorgprogramma’s “beroertezorg” moeten voldoen om erkend te worden’ (in voege sinds 08.08.2014) zal opleiding noodzakelijk zijn om op een afdeling beroertezorg te kunnen functioneren.

Deze opleiding wordt georganiseerd door LiZa, dit is de samenwerkingsovereenkomst tussen het Ziekenhuis Oost – Limburg, de hogeschool UC Leuven – Limburg en HBO Verpleegkunde Genk.
De flyer kan je hier raadplegen.


logo_liza_ucll_hbo.jpeg

Analytisch nummer: 
3 40 71 91 000