Overslaan en naar de inhoud gaan

RESCert - Warmtepompen - Op aanvraag
Navorming

U bent hier

Gecertificeerd installateur hernieuwbare energie - warmtepompen

De warmtepomp is de CV-ketel van de toekomst. Steeds meer mensen wensen niet langer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen voor de verwarming van hun woning. Ook de overheid stimuleert het gebruik van warmtepompen bij renovatie via premies en bij nieuwbouw via het verplichte aandeel hernieuwbare energie en de energieprestatie-eis van maximum E40 (voor 2018).

Een ‘erkende’ warmtepomp- installateur

Een gecertificeerde warmtepomp-installateur is een persoon die erkend werd na het volgen van een specifieke opleiding en het slagen voor een specifiek examen in een daarvoor erkend opleidingscentrum. Na het volgen en slagen van deze opleiding kan u een certificaat met erkenningsnummer aanvragen bij RESCert. Vanaf 1 juli 2017 is het certificaat gekoppeld aan de premies voor warmtepompen. Verder is het certificaat een bewijs dat je over de nodige competenties beschikt en zodoende een kwaliteitsgarantie voor een potentiële klant of werkgever.

Voorwaarden aflevering certificaat

De aflevering van het certificaat kan enkel gebeuren OP VOORWAARDE dat de installateur/cursist voldoet aan ALLE voorwaarden én nadat hij/zij alle nodige bewijsdocumenten naar RESCert heeft doorgestuurd.

 

Meer informatie over deze opleiding vindt u in de folder.

Folder RESCert