Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Financie- en verzekeringswezen:

EERSTE FASE: FUNDAMENTEN LEGGEN

Je begint met de basiswetgeving van het verzekeren: welke verzekeringen zijn verplicht, welke niet? ... Je zet je eerste stappen in de financiële wereld: het spaarboekje ken je wel, maar welke andere producten verkoopt een bank zoal? ... Je algemene economische kennis werk je bij, want die economie staat niet stil. Je legt de basis voor zakelijke communicatie in meerdere talen. Bovendien heeft de pc nog weinig geheimen voor je.

TWEEDE FASE: UITBREIDEN, TOEPASSEN EN VERFIJNEN

Je blijft nog ‘dicht bij huis’: welke financiële en verzekeringsproducten bestaan er voor personen en gezinnen? Je vergelijkt ze aan de hand van levensechte polissen en offertes om later je cliënten zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Vermogensplanning komt aan bod in de vorm van een project: zorg ervoor dat je cliënt op beide oren kan slapen omdat alles in verband met zijn vermogen, zijn kinderen, zijn huis of zijn onderneming voortaan goed geregeld is. In Diepenbeek loop je je eerste stage in een makelaarskantoor. Je eerste ‘verzekeringstechnische’ uitwisseling met Franstalige studenten vindt plaats.

DERDE FASE: OP EIGEN BENEN

Je blik verruimt zich en richt zich op bedrijven: de financiële en verzekeringsproducten voor het bedrijf bestudeer je zelfstandig en in team aan de hand van de verzekeringsportefeuille en de financiële doorlichting van een bestaand bedrijf. Kan het levensechter?

Campus Diepenbeek

Je kiest voor de major Financiewezen ...

Je bent nu klaar voor een langere stage bij een verzekeringsmaatschappij of een bank. Aan het einde van je opleiding kan je dienstverlening op maat bieden!

... of de major Vastgoed

Zelfs op tv is het vastgoedwezen populair: huizen verbouwen, kopen en verkopen... Ook in het dagelijkse leven doen steeds meer mensen beroep op vastgoedkantoren. Om een goed vastgoedmakelaar te zijn, moet je veelzijdig uit de hoek komen: je moet juridisch onderlegd zijn, commerciële feeling en sociale vaardigheden hebben en de grote concurrentie aankunnen.

In deze major krijg je een realistische kijk op het beroep ‘vastgoedmakelaar’. Tijdens de seminaries komen experts uit de praktijk elk een topic uit de vastgoedsector toelichten (juridisch, technisch, commercieel). Vervolgens ga je zelf aan de slag met levensechte situaties in het project. Ten slotte doe je onschatbare ervaring op tijdens je stage in een vastgoedkantoor. Op het einde van deze major kan je gemakkelijker toetreden tot het beschermd beroep. Dan ben je goed voorbereid om een specialist in immobiliën te worden.

Deze major Vastgoed organiseren we zowel in de afstudeerrichting rechtspraktijk als in de afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen.

Studieprogramma

Bekijk hier het studieprogramma van deze opleiding op Campus Proximus in Leuven en op Campus Diepenbeek in Limburg.