Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Logistiek management:

UCLL eerste hogeschool in business game TL Hub & Coca-Cola

De TL Hub Business Game 2015 powered by Coca-Cola Enterprises omvatte een logistiek stadsdistributieprobleem. De studenten hadden als opdracht een oplossing te vinden voor het bevoorraden van winkels in Brussel, daarbij rekening houdend met de toenemende verkeerscongestie en strikte levervensters, evenals een uitdrukkelijk gewenste CO2-reductie. Bovendien werden de teams uitgedaagd om verfrissend nieuwe oplossingen aan te dragen, out-of-the-box te denken was dus de boodschap.

In totaal 24 teams van 13 verschillende hogescholen en universiteiten werkten aan een oplossing. De 5 beste teams werden uitgenodigd op het slotevent, dat plaats vond in het Coca-Cola Visitors Center te Wilrijk.

Een interdisciplinair team van UC Leuven-Limburg bestaande uit 3 studenten Logistiek management, 1 student Marketing management en 4 internationale gaststudenten overtuigde op dit slotevent met een inhoudelijk en vormelijk sterke presentatie. Het vakoverschrijdend en efficiënt plan waarin oplossingen voor de verschillende probleemstellingen coherent samengebracht waren, werd dusdanig gesmaakt door de jury, dat een welverdiende tweede plaats dan ook uitdrukkelijk met een eervolle vermelding aangevuld werd tijdens de proclamatie.

Volgens Frederic De Cooman, Director TL Hub - een jobwebsite gespecialiseerd in logistieke vacatures - schetst de Business Game een positief beeld over een sector die vaak gerelateerd wordt met knelpuntberoepen en die lijdt onder vooroordelen. Deze Business Game is daarnaast een goede manier om studenten te confronteren met een concrete problemen in de wereld van transport en supply chain en hen zo voor te bereiden voor het werkveld.

Volgens Ellen Hindryckx, Talent Acquisition Coca-Cola Enterprises, is de Business Game bovendien een uitstekend initiatief om contacten te leggen met studenten Productie & Logistiek. Coca-Cola Enterprises is immers voortdurend op zoek naar nieuw talent in deze discipline, talent dat aan UCLL duidelijk aanwezig is.

Voor meer info over de business game: https://www.tl-hub.be/nl/hub-news/news/tl-hub-lanceert-de-eerste-logistieke-en-supply-chain-business-game-samenwerking-met
https://www.tl-hub.be is een jobsite gespecialiseerd in logistieke vacatures.

 

Van links naar rechts op de foto: Jeroen Meeuwissen, Patrick Yperman (coördinator Logistiek management), Sara Geyskens (lector), Sibylle Flémal, Maike Stevens, Ward Lenaerts, Elke Dauwen, Kevin Goevaerts, Marta Montanana