Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Logistiek management:

UCLL-studenten behalen getuigschrift Shortsea Logistics in Barcelona

24 studenten Logistiek management, KMO-management en Accountancy-fiscaliteit van UC Leuven-Limburg hebben het getuigschrift Certified Shortsea Logistics van de Escola Europea de Short Sea Shipping (Barcelona) ontvangen. Onze studenten kregen het getuigschrift voor hun deelname aan de WHITE MOS Management course van 17 tot 20 oktober 2015, die zowel in de haven van Barcelona plaatsvond als aan boord van de cruiseferry van Barcelona naar Civitavecchia (Rome) en terug.

 


Bekijk het volledige fotoverslag (link is external).

Samen met de studenten Logistiek Management van HOGent werkten onze studenten in gemengde teams een case uit rond het transport van Zaragoza naar Pescara. Hiervoor werd een aanbesteding gesimuleerd, waarbij de studenten niet enkel commercieel moesten denken, maar ook kennis over transportplanning en cost-accounting moesten implementeren. Bijkomend werd gevraagd om enerzijds rekening te houden met het minimaliseren van de CO2-uitstoot en om anderzijds onverwachte risico’s op te nemen in een contingencyplan. De verschillende teams hebben op de laatste dag hun bod voor het gesimuleerde contract verdedigd met een presentatie.

In het kader van het opleidingsonderdeel International Experiences organiseerden de studenten zelf de deelname aan deze course, inclusief vluchten, overnachtingen en uitstappen in Barcelona en Rome. Het volledige project vond in het Engels plaats en werd begeleid door de docenten Patrick Yperman en Bert De Roo.

Klik hier (link is external) voor meer info over deze course en de Escola Europea de Short Sea Shipping.