Overslaan en naar de inhoud gaan

Via een integratieopdracht zie je ook de verschillende bouwstenen van je studie tot nu toe tot één geheel ontwikkelen, een verrassende onthulling.

Je kiest hier ook voor een stage in binnen-of buitenland, waarin je bewijst een volwaardig medewerker te kunnen zijn in diverse omgevingen. Wij zorgen voor een uitgebreid bestand aan stageplaatsen waar je zelf je keuze uit kan maken. Je finale initiatie in het bedrijfsleven is nu een feit.

Je kan ook kiezen om je stage te lopen in een NGO in het Zuiden, of je kan deelnemen aan de uitwerking van een innovatieproject. Ook het opstarten van een eigen onderneming met medestudenten uit andere afstudeerrichtingen behoort tot de mogelijkheden.

Je opleiding wordt helemaal afgerond door het schrijven van een scriptie, een waardige afsluiter van een boeiende studietijd.

 

Vrederechter Walter Niewold spreekt eerstejaars Rechtspraktijk toe 

 Voorheen op VIER (De Rechtbank), nu ook op Campus Diepenbeek van UCLL! Vrederechter Walter Niewold brengt de praktische toepassing van het recht tot bij de paralegals uit het eerste jaar rechtspraktijk.

 In de UCLL opleiding rechtspraktijk wordt ervoor gezorgd dat de studenten rechtspraktijk tijdens hun opleiding zo snel mogelijk in contact komen met de beroepspraktijk. Net deze praktische kennis van de praktijk onderscheidt de “para-legal” van een master in de rechten :  die ruime en praktische kennis van de verschillende rechtstakken maakt de paralegal immers zo bijzonder en gezocht op de arbeidsmarkt ! Door in de eerste weken van het academiejaar de vrederechter /nabijheidsrechter reeds zo “dichtbij/ nabij” de startende paralegals te brengen, worden zij zich meteen bewust van hun studiekeuze en de rol die zij in het veld van de juridische actoren zullen kunnen spelen.

Tijdens deze lezing maakt Walter Niewold, vrederechter in Hasselt, duidelijk wat zijn takenpakket inhoudt en welke taak de paralegal daarin heeft. Bekijk hier de reportage of klik door naar ons YouTube-kanaal voor de volledige lezing.