Overslaan en naar de inhoud gaan

EERSTE FASE: FUNDAMENTEN LEGGEN

Je leert om de juridisch relevante feiten van de juridisch niet-relevante te onderscheiden en een kritische analyse te maken van het probleem. Het beheersen van juridische vakjargon in meerdere talen is hierbij onontbeerlijk. Naast juridische basiskennis wordt bijgevolg ook gewerkt aan je communicatieve vaardigheden, schriftelijk en mondeling.

Fase 1 Leuven
Fase 1 Diepenbeek

 

TWEEDE FASE: UITBREIDEN, TOEPASSEN EN VERFIJNEN

De juiste juridische vraag formuleren en op basis daarvan een praktisch bruikbaar advies formuleren is een vaardigheid die je in deze fase leert. Door diverse lezingen van experts uit de praktijk word je ook met de realiteit van de job geconfronteerd. Een mogelijk project van een week in een partnerinstelling in het buitenland verruimt je kennis.

Fase 2 Leuven
Fase 2 Diepenbeek

 

DERDE FASE: OP EIGEN BENEN

Je hebt nu al een stevige basis in het recht opgebouwd, die in deze fase nog verder verdiept wordt. De laatstejaarsstudenten bezoeken ook de Europese instellingen in Luxemburg en Straatsburg.

Je kan nu in de UC Leuven kiezen voor een verdieping van je opleiding, of je opteert eerder voor een verruiming door het keuzetraject fiscaliteit of vastgoed op te nemen. Op basis van je interesse bereid je op deze manier al je mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor.

Op de campus in Diepenbeek kan je je ook verdiepen in de rechtspraktijk of opteren voor de major vastgoed.

Via de keuze voor vastgoed kan je gemakkelijker toetreden tot het beschermd beroep van makelaar in immobiliën.

In het tweede deel van deze fase kies je je stageplaats in een juridische omgeving. Uit een heel uitgebreide databank aan stageplaatsen kies je op basis van je interesse en ambitie.

Fase 3 Leuven
Fase 3 Diepenbeek

Bekijk ook nog even het volledige studieprogramma van deze opleiding op Campus Proximus in Leuven en op Campus Diepenbeek in Limburg.