Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Biomedische laboratoriumtechnologie:

21/11/2017 - BLT Start met een gloednieuw curriculum

Vanaf academiejaar 2018-2019 zal het curriculum georganiseerd worden in vier periodes van telkens 7 lesweken en 1 examenweek. Op deze manier worden je opdrachten en je studielast gespreid. Je volgt theorielessen in een grote aula en maakt oefeningen in kleine groepjes. Je voert practica uit in het labo en werkt in kleine groepjes aan projectopdrachten. Gemiddeld heb je 21 contacturen op school. Thuis dien je nog practica voor te bereiden, verslagen te schrijven en projecten uit te werken. Doordat je maar een beperkt aantal opleidingsonderdelen langs elkaar aangeboden krijgt, word je volledig ondergedompeld in de leerstof. Elke periode wordt bovendien afgesloten met een afrondend examen. Zo krijg je snel feedback. 

18/09/2017 - Leuvens fonske viert opening academiejaar in ucll-stijl

dsc_1265.jpgDe studenten BLT en Chemie gingen tijdens de onthaaldag bij de opening van het academiejaar ook op verkenning door de stad Leuven. Fonske kleedde zich voor de gelegenheid in UCLL-stijl. 

Rector Pieter De Somer schonk Fonske in 1975 aan de stad Leuven. Professor De Somer richtte in 1954 ook het Rega-instituut op. De analisten voor dit instituut werden opgeleid in de Regaschool. De opleiding van toen is de verre voorloper van UCLL’s huidige opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie op Campus Gasthuisberg.