Overslaan en naar de inhoud gaan

“Alles is chemie.” In deze veelgehoorde uitspraak schuilt zéker een waarheid. Chemie zit in je tv, kleren, geneesmiddelen, … Wil jij er echt alles over weten? De opleiding Chemie blust je nieuwsgierigheid.

Je kunt de opleiding Chemie ook volgen met een speciaal statuut. Checken maar

Afstudeerrichting 1: Chemie

Gek op chemische verbindingen? Dan ga je helemaal voor de afstudeerrichting Chemie!  

Wie ben je?

Je verbaast vriend en vijand met je analytische vermogen. Bent praktisch ingesteld. En geeft om actuele thema’s zoals het milieu.

Wat word je?

Je start meestal in een technische functie, bijvoorbeeld op de dienst kwaliteitscontrole of research & development. Wie weet groei je door tot leidinggevende: wat dacht je van laboratoriummanager?

Afstudeerrichting 2: Biochemie

Gebiologeerd door de chemische band tussen materie en leven?  Dan is Biochemie jouw ding! 

wie ben je?

Je hart gaat sneller slaan van DNA-onderzoek. Je wilt je storten op levensmiddelen­technologie. Ook geneesmiddelenonderzoek mag voor jou dagelijkse kost worden.

wat word je?

Als biochemicus ligt de wereld aan je voeten! Brouwerij of zuivelbedrijf, farmareus of industriële klepper, onderzoekscentrum van een ziekenhuis, … Keuze zat.

“Dankzij de hechte groep studenten en de ondersteuning van de lectoren bloei ik open. UC Leuven-Limburg is een sterk merk, de school houdt ook rekening met onze feedback.”

– Hanne De Coster, student –

Afstudeerrichting 3: Milieuzorg

Kies je voor Milieuzorg, dan word jij dé expert in ecosystemen.

Wie ben je?

Milieuverontreiniging een halt toeroepen? Zoeken naar antwoorden op de klimaatvragen? Je buigen over nieuwe energieopportuniteiten? Milieubewust als je bent zijn dat de uitdagingen die jij wilt aangaan!

Wat word je?

Bedrijven en overheidsinstellingen staan te popelen om je in huis te halen. Jouw mogelijke taak: bodemsanering, waterbehandeling, luchtkwaliteitscontrole, energieverbruik, …

Afstudeerrichting 4: Procestechnologie

Wil je grote processen opvolgen in de industrie? Als je kiest voor Procestechnologie, doe je het als geen ander. 

Wie ben je?

Je bent de kalmte zelve. Neemt snel de juiste beslissingen. Gaat door het leven als een pietje-precies. En vooral: je wetenschappelijke brein kickt op de ontrafeling van processen.

Wat word je?

De procesindustrie wordt je nieuwe thuis. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de chemische, metaalbewerkende of voedingssector. Als procestechnicus, productiecoördinator of procesoperator? Jij kiest!

De troeven?

Waarom de opleiding Chemie volgen op Campus Gasthuisberg of Campus Diepenbeek? Omdat je mag rekenen op:

  1. veel keuzevakken
  2. grote jobzekerheid
  3. gesofisticeerde laboratoria
  4. persoonlijke studentenbegeleiding
  5. connecties met hoogtechnologische bedrijven

Twijfel je?

Wil je graag weten waar je staat met je kennis van wiskunde en wetenschappen om deze opleiding te starten? Doe dan de  instaptoets Wiskunde-Wetenschappen. Deze toets bevat meerkeuzevragen over allerlei onderwerpen uit wiskunde, fysica, chemie en biologie. Nadien krijg je feedback.