Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Elektronica-ICT:

“Ik koos destijds voor een professionele bachelor elektronica-ICT. Al mijn ervaringen en experimenten kregen een professionele achtergrond. Ik heb funderingen gebouwd waarmee ik verder kan gedurende mijn verdere carrière.

Ik deed stage bij Pathofinder, ik ontwikkelde er bio-informatica software. In de huidige diagnostiek moet de arts de data, afkomstig van labotoestellen nog visueel analyseren en interpreteren, wat veel tijd kost en waarbij soms fouten optreden. De software die ik heb ontwikkeld bepaalt automatisch en volledig objectief of een patiënt besmet is met een bepaalde infectie. Met deze stage werd ik geselecteerd door Voka (Kamer van koophandel Limburg) voor de Q-stage. Ik eindigde in de top drie.

Door mijn opleiding werd mijn technische bagage groter. Ik was ervan overtuigd dat mijn kennis inzake webdesign voldoende was om te kunnen concurreren met de markt. De ondernemer in mij werd wakker en ik startte met een eigen zaak, gespecialiseerd in de ontwikkeling van websites en webshops. Ondertussen kan ik zeer tevreden terugkijken en ben ik al van een kleine onderneming overgeschakeld naar een volwaardige onderneming.

Ik ben ervan overtuigd dat de fundering die ik gedurende mijn drie-jarige opleiding aan UC Leuven-Limburg opbouwde heeft bijgedragen tot het succes van mijn eigen zaak en de succesvolle stage.”

Wouter Uten
Bachelor in de Elektronika-ICT en oprichter van UgenTec

“Wat me vooral is bijgebleven, is dat de opleiding garant staat voor een solide en brede basis. Je komt met alle aspecten van ICT in contact: programmeren in verschil-lende talen, het schrijven van complexe zoekqueries voor verscheidene databases, een basis over computernetwerken, het maken van websites, hoe je je het beste presenteert op je eerste sollicitatiegesprek, en zoveel meer.

De docenten trachten je deze informatie op een praktische manier bij te brengen, a.d.h.v. verschillende projecten die je, alleen of in teamverband, tot een succesvol einde brengt. Dit allemaal onder begeleiding van de docenten, die jou zelf laten experimenteren en zoeken om je een zelfstandig gevoel bij te brengen, maar altijd klaarstaan om je te helpen indien nodig.

Toch hoeft het zeker niet alleen ‘all work and no play’ te zijn. Zo zijn er vele studentengelegenheden die de jaren zo mooi maken, waarbij de docenten wel eens een oogje dicht durven knijpen indien je wat minder oplettend bent.

Hoe zit het met mij? Na het behalen van mijn Bachelor aan UC Leuven-Limburg heb ik mijn Master of Science in Toegepaste Informatica aan de KUL behaald, en werk ik nu als Atlassian Solution Engineer bij ACA ITSolutions. Hier sta ik in voor het configureren en installeren van de verschillende Atlassian producten, en het ontwikkelen van klant-specifieke plug-ins.

Voor mij was studeren aan de UC Leuven-Limburg alvast een geweldige tijd, en ben ik zeer blij met hoe de studenten klaargestoomd worden als een sterke werkkracht voor de professionele markt of een krachtige aanloop krijgen naar een Masteropleiding.”

Jannik Luyten
Bachelor in de Elektronika-ICT

 

“Een student elektromechanica die aan een dementerende zuster vraagt naar welke muziek ze graag luistert of een student elektronica die met kinderen met epilepsie aan de gang gaat: het zijn hele uitdagingen. Toen ik een aantal jaren geleden bescheiden startte met kleine eerste projectjes zag ik studenten openbloeien en zelfs na de deadline van hun stage doorwerken aan de oplossing. Gewoon omdat ze zoveel voldoening kregen van het werk, en de interactie met de doelgroep.

Wij als UCLL hogeschool hebben een absolute doelstelling en prioriteit gemaakt om het multidisciplinair samenwerken tussen studenten effectief te laten neerdalen in de opleidingen. Ik zie ook dat andere hogescholen en universiteiten die weg volgen en kan dat alleen maar aanmoedigen.”

Bart Jacobs
Lector en onderzoeker Elektronika-ICT, Diepenbeek

Winnaar Senior Cera Award 2016