Overslaan en naar de inhoud gaan

Innovatief onderwijs  

#moving minds

Bij Hogeschool UCLL zetten we graag  mensen en ideeën in beweging. Als student krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen, onder meer door zelf projecten vorm te geven. Onze studenten kijken met een open geest naar de toekomst en leren om overal mogelijkheden te zien om de Moving Minds-vibe te verspreiden. 

 

Leren in de praktijk: de proeftuin in hasselt 

De Proeftuin is een alternatief traject waarin de opleiding kleuteronderwijs in Hasselt experimenteert met nieuwe werk- en leervormen. Studenten uit de eerste, tweede en derde fase  vormen samen een klasgroep. In een gezellige en huiselijke sfeer, met aangepaste klasinrichting, werken de studenten op dezelfde manier als in de kleuterklas: met kringmomenten, onderzoekstijd, instructie, persoonlijke werktijd, atelier, praktijk…

Geen traditionele vakken, wel zelf je kwaliteiten ontdekken, elkaar feedback geven, veel autonomie en beslissingsvrijheid… Daar draait het om in deze Proeftuin. De intense samenwerking met medestudenten, docenten en het werkveld creëert een unieke verbondenheid waardoor je met plezier zal werken en leren, in de opleiding én in de praktijk. Nu én later.

De proeftuin heeft haar eigen Instagram-account.


 lees het artikel uit ons moving minds magazine

ucll op pukkelpop 

Elk jaar slaan studenten van verschillende richtingen de handen in elkaar om de grote UCLL-stand op PKP in te vullen met baanbrekende projecten. 

Ontdek hier alles over onze projecten op PKP 

from global citizen to global teacher 

De samen-spel methode in de praktijk: studiedag