Overslaan en naar de inhoud gaan

STUDENTEN AAN HET WOORD

“Kijk juf, kijk wat ik gemaakt heb!” Ik zie het nog voor me, die fonkelende oogjes van mijn kleutertjes tijdens mijn stage. De oogjes van verwondering en trots. Dat gevoel is onbeschrijflijk tof. Je staat in je klas als student – juf in spé – en ervaart hoeveel je de kleuters kan bijbrengen, ook al ben je zelf nog zoekende. Jij bent op de stage dé juf naar wie ze heel erg opkijken. De liefde die je krijgt van deze kleine vrienden is zo groot. Het is gewoon zalig om samen met kleuters de grote wereld in te stappen. Je kan hen zoveel bijbrengen, daarom doe ik het zo graag.

Anne-Christine HendrickxDe Proeftuin is net dat tikkeltje meer. Het werd al snel duidelijk dat de Proeftuin voor mij een tweede thuis werd. Ik voelde mij er goed, geliefd, uitgedaagd en vooral begrepen. We mochten handelen, ontdekken, voelen met heel ons hart bij alles wat we deden. De leerstof die we kregen werd door ervaringen, vriendschappen en hard werk opgenomen alsof het ons eigen werd. Het samenwerken in jaardoorbrekende groepen gaf me een gevoel van sterkte, een gevoel dat ik er niet alleen voor stond, maar dat we wel alleen stappen mochten zetten! Ik voelde me elke keer meer groeien in het ‘leerkracht zijn’.

Myrthe Fonteyn 


Ik heb aso (wetenschappen - wiskunde) gevolgd in het secundair onderwijs. Veel mensen schrokken ervan dat ik voor kleuterleidster ging studeren omdat ik van een ‘hoge’ richting kwam, maar ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad! Ik vind zeker nog genoeg uitdaging in de lessen en kan al mijn kennis inzetten om kleuters te prikkelen en te helpen ontwikkelen. Ik doe het heel graag en dat is nog altijd het belangrijkste. De docenten begeleiden je heel goed in wat je nodig hebt: voor iedereen wat anders, voor iedereen wat wils. Ik vind dat er een goede en leuke sfeer is tussen de docenten en studenten. We worden goed gecoacht en kunnen ook nog onszelf zijn. Dat maakt dat ik de opleiding positief ervaar!

Maya De Man