Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma Kleuteronderwijs

Het programma van de Bachelor Kleuteronderwijs bestaat uit drie opleidingsfasen. Naarmate je verder in de opleiding staat, stijgt het aantal stages en praktijkopdrachten.

Opleidingsfase 1

Je maakt meteen kennis met de kleuterklas. Op het einde van het eerste jaar heb je voldoende inhoudelijke kennis en basisvaardigheden opgedaan om al enkele boeiende activiteiten uit te werken.  

Opleidingsfase 2

In de tweede opleidingsfase geef je zelfstandig les. Je krijgt de kans om op een meer creatieve manier om te gaan met de leerstof en beter in te spelen op de klasgroep.

opleidingsfase 3

Na je laatste jaar ben je klaar om als professional aan de slag te gaan. Je ontwikkelt zelfstandig krachtige, multimediale en innovatieve onderwijsomgevingen. In het tweede semester ben je veel bezig met praktijk en (afstudeer)projecten. Je kan dan ook een aantal maanden studeren in het buitenland.

Studieprogramma 2018-2019

Diest en Heverlee Hasselt

 

Programmagids 2017-2018

Diest Heverlee HasseLT

Praktijk

Al na enkele weken in de opleiding ga je naar de praktijk. We kiezen ervoor om jou veel en diverse praktijkervaringen te laten opdoen, zodat je de overgang van theorie naar praktijk steeds makkelijker leert maken. Je wordt daarbij gecoacht door lectoren van de opleiding, maar ook door leraren uit de basisschool. Op die manier krijg je feedback vanuit verschillende invalshoeken.

Praktijkinformatie voor stagescholen en studenten

Praktijkconcept Hasselt

Verkorte trajecten met vrijstellingen

Misschien kom je in aanmerking voor vrijstellingen? Bekijk de mogelijkheden

Werken en studeren: avondopleiding en Blended traject

Je denkt eraan om (bijkomend) een diploma in  kleuteronderwijs te behalen? De opleiding  Kleuteronderwijs biedt verschillende trajecten aan voor volwassenen en werkstudenten:

Avondopleiding in Diepenbeek

In deze opleiding kan je een bachelor leraar behalen terwijl je deeltijds blijft werken. Daarom worden de sessies ’s avonds of in het weekend georganiseerd (2 à 3 avonden per week op ma, di of wo van 18.30 tot 21.45u. en 1 zaterdag per maand van 9 tot 16u.). Meer info

Blended Traject in Heverlee

Wie (deeltijds) werk en studie wil combineren met een opleiding Kleuteronderwijs, kan ook het Blended Traject van Campus Hertogstraat in Heverlee volgen. De lessen in Heverlee vinden plaats op donderdag (overdag) en dinsdagavond. Meer info