Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeltraject 2

  • Je hebt een bachelordiploma en je les wil volgen overdag (van maandag tot vrijdag). 
  • Je volgt een opleidingsprogramma van 120 à 130 studiepunten, en krijgt dus vrijstellingen ter waarde van 50 à 60 studiepunten.
  • In principe spreid je de opleiding over 2 jaar. Op die manier volg je elk jaar ongeveer 60 studiepunten. Je kan evenwel ook opteren voor een spreiding over 3 jaar. Je volgt dan 40 à 45 studiepunten per jaar.

Opleidingsprogramma modeltraject 2 in 2 jaar
Opleidingsprogramma modeltraject 2 in 3 jaar

Het is mogelijk dat je op basis van je vooropleiding(en) extra vrijstellingen kan bekomen, bovenop de automatisch toegekende vrijstellingen voor modeltraject 2. Heb je het gevoel dat je bepaalde compententies reeds verworven hebt, dan kan je op basis van je creditbewijzen een vrijstellingsprocedure opstarten.

Wil je de opleiding in Diest volgen en heb je vragen over vrijstellingen? Contacteer dan Nele.vanhemel@ucll.be

Intromodule

De opleiding start in september met een intromodule, waarin zowel theorie als praktijk (meedraaien in de kleuterklas) op het programma staan. Tijdens deze module maak je exemplarisch kennis met de inhouden uit het eerste opleidingsjaar van de reguliere opleiding (waarvoor studenten uit modeltraject 2 vrijgesteld zijn).

De lessen zijn gepland tijdens de eerste 3 weken van september. Je hebt dan les op donderdag overdag en dinsdagavond. Uitzonderlijk moet je je in deze periode ook vrijhouden op de zaterdagen in september.

Stage

Je loopt verschillende stageblokken doorheen de hele opleiding (2 of 3 jaar). Tijdens een infomoment of een gesprek met de studie-adviseur krijg je meer informatie over de stageblokken die je zal lopen.

Vragen?

De sociale dienst van de associcatie KULeuven geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut: www.kuleuven.be/studentenvoorzieningen/socialedienst

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, .. dan kan je hiervoor terecht bij de studentenadministratie van de lerarenopleiding.