Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeltraject 3

  • Je hebt een bachelor-of masterdiploma met onderwijsbevoegdheid en je les wil volgen overdag (van maandag tot vrijdag). 
  • Je volgt een opleidingsprogramma van 60 à 70 studiepunten en krijgt dus vrijstellingen ter waarde van 110 à 120 studiepunten.
  • In principe volg je de opleiding gedurende 1 jaar. Je kan evenwel ook opteren voor een spreiding over 2 jaar.

Opleidingsprogramma modeltraject 3 in 1 jaar (size: 35 kb)
Opleidingsprogramma modeltraject 3 in 2 jaar (size: 37,5 kb)

Het is mogelijk dat je op basis van je vooropleiding(en) extra vrijstellingen kan bekomen, bovenop de automatisch toegekende vrijstellingen voor modeltraject 3. Heb je het gevoel dat je bepaalde compententies reeds verworven hebt, dan kan je op basis van je creditbewijzen een vrijstellingsprocedure opstarten.

Wil je de opleiding in Diest volgen en heb je vragen over vrijstellingen? Contacteer dan Nele.vanhemel@ucll.be.

Intromodule

De opleiding start in september met een intromodule, waarin zowel theorie als praktijk (meedraaien in de kleuterklas) op het programma staan. Tijdens deze module maak je exemplarisch kennis met de inhouden uit het eerste opleidingsjaar van de reguliere opleiding (waarvoor studenten uit modeltraject 3 vrijgesteld zijn).

De lessen zijn gepland tijdens de eerste 3 weken van september. Je hebt dan les op donderdag overdag en dinsdagavond. Uitzonderlijk moet je je in deze periode ook vrijhouden op zaterdag.

Vragen?

De sociale dienst van de associcatie KULeuven geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut:

www.kuleuven.be/studentenvoorzieningen/socialedienst

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, .. dan kan je hiervoor terecht bij de studentenadministratie van de lerarenopleiding.

Heb je vragen over de combinatie studeren - werken of studeren - gezin? Stel ze aan studenten die de opleiding volgen. Zij beantwoorden graag jouw vragen via telefoon of mail. Vraag dan een lijst met contactgevens van enkele studenten die momenteel de opleiding volgen.