Overslaan en naar de inhoud gaan

Verder studeren na je bachelor

Je hebt je diploma op zak, maar bent nog niet uitgestudeerd? Dan kan je aan onze hogeschool meteen doorstromen naar een banaba of postgraduaat.

Bachelor-na-Bachelor (Banaba)

Ik ben heel blij dat ik deze extra opleiding gedaan heb. Tijdens de stages heb ik veel ervaring kunnen opdoen. Binnen de Banaba Buitengewoon Onderwijs heb ik ook anders leren kijken naar de kinderen in de klas. Ik heb geleerd dichter naar de kinderen toe te groeien en nog meer te weten te komen over de noden waar kinderen (verbaal of non-verbaal) om vragen.

Esther Verbeeck

Postgraduaat

Na mijn bachelor Kleuteronderwijs, startte ik in september met de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ik wilde oorspronkelijk niet verder studeren en nu ga ik voor een tweede diploma. De enthousiaste docenten van UCLL hebben me zeker en vast geïnspireerd om nu te kiezen voor de optie onderwijs- en opleidingskunde. Het zal niet evident zijn, maar ik doe het ontzettend graag. Ik ga naar alle hoorcolleges en probeer de leerstof goed bij te houden. Ik voel dat er nog meer in me zit en ik wil mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Zo kan ik later geen spijt hebben dat ik het niet heb geprobeerd. 

Myrthe Fonteyn

MEER OPTIES

Of wat dacht je van een lesbevoegdheid voor één onderwijsvak in het secundair onderwijs of een volwaardig bachelordiploma in het lager onderwijs? Er zijn veel mogelijkheden. Stippel een andere route uit in avond- of weekendonderwijs, deel- of voltijds. Met de stevige basis die je mee hebt, kan je werkelijk alle kanten uit!

Met een bachelordiploma kan je ook starten aan universitaire studies. Na het volgen van een schakelprogramma kan je bijvoorbeeld een master in de educatieve studies of een master in de pedagogische wetenschappen behalen. 

ONZE Vervolgopleidingenopleidingen KU Leuven