Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je er altijd al van gedroomd om met kinderen te werken, hen te helpen ontwikkelen en groeien tot unieke persoonlijkheden? Speel hun gids in deze wijde wereld en word leerkracht lager onderwijs.

Wie ben je?

“Leerkracht lager onderwijs, is dat iets voor mij?” Vast wel, als jij je hierin herkent:

  • Je gaat je met hart en ziel smijten in je job. Jouw creativiteit en inlevingsvermogen komen daarbij goed van pas.
  • Je gelooft in de kracht van het onderwijs: je wilt kinderen stimuleren om hun talenten te ontplooien en grenzen te verleggen.
  • Voor jou is elk kind even belangrijk: je bent benieuwd naar hun grootste dromen en kleinste kantjes.
  • Je bent een geboren organisator en neemt anderen op sleeptouw. Samen projecten realiseren, is jouw ding: binnen een klas én een schoolteam.
  • Je wilt eeuwig bijleren. Je durft jezelf een spiegel voor te houden en hunkert naar feedback van anderen.

Wat word je?

Na drie jaar ben jij leerkracht lager onderwijs. Word je ‘gewoon’ klasleerkracht? Of wil jij het liever maken als zorgmeester, boekenjuf of taalanimator? Opties genoeg! Ook buiten het onderwijs. Misschien vind jij je weg als jeugdcoördinator in je gemeente, begeleider in een vluchtelingencentrum of educatief medewerker in een museum. Eén ding staat vast: jij wordt een enthousiaste coach, een wijze wereldgids, een creatieve duizendpoot. Misschien wil je nog verder studeren en zo je kansen in het onderwijs verruimen? Er zijn heel veel mogelijkheden.

Welk traject volg je?

De troeven?

Waarom een bachelor lager onderwijs volgen aan de UC Leuven-Limburg?

1. Veel oefening – Je staat al snel en vaak voor de klas. Zo ontdek je alle aspecten van de job en groei je in je rol van leerkracht.
2. Persoonlijke begeleiding – Jouw lectoren? Dat zijn echt geen afstandelijke, norse docenten. Ze zijn je coach: gemakkelijk bereikbaar en aanspreekbaar.
3. Persoonsgerichte aanpak – Het is belangrijk dat je de leerkracht wordt die je wilt zijn. Daarom laten we je ontdekken wie je echt bent en welke waarden je als leraar wilt uitstralen. Wil je je verdiepen in de islam, de katholieke godsdienst of niet-confessionele zedenleer? Aan jou de keuze! Met een diploma van UCLL kan je aan de slag in alle onderwijsnetten. Meer info

Leerkracht lager onderwijs worden? Dat kan bij ons aan drie campussen!
Allemaal goed bereikbaar en kleinschalig: zo voel jij er je snel thuis.