Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma Lager Onderwijs

Het programma van de Bachelor in Lager Onderwijs bestaat uit drie opleidingsfasen. Naarmate de opleiding vordert, neemt het aandeel van de theoretische lessen af om meer plaats te maken voor de praktijk. 

1ste opleidingsfase

Tijdens de instroomfase maak je kennis met het beroep van leraar en met de lagere school. Je stapt al heel vroeg de klas binnen. Je krijgt dus de kans om de theorie snel om te zetten in de praktijk.

2de opleidingsfase

In de tweede opleidingsfase geef je zelfstandig les. Je krijgt de kans om op een meer creatieve manier om te gaan met de leerstof en beter in te spelen op de klasgroep.

3de opleidingsfase

Op het eind van de derde opleidingsfase ben je klaar om als professional aan de slag te gaan. Je ontwikkelt zelfstandig krachtige, multimediale en innovatieve onderwijsomgevingen. Het tweede semester van de laatste opleidingsfase ben je veel bezig met stage en (afstudeer)projecten. Bovendien heb je de mogelijkheid om via Erasmus te studeren in het buitenland.

studieprogramma 2018-2019

diest en heverlee hasselt

 

programmagids 2018-2019

diestheverleehasselt

Praktijk

Al na enkele weken in de opleiding ga je naar de praktijk. We kiezen ervoor om jou veel en diverse praktijkervaringen te laten opdoen, zodat je de overgang van theorie naar praktijk steeds makkelijker leert maken. Je wordt daarbij gecoacht door lectoren van de opleiding, maar ook door leraren uit de basisschool. Op die manier krijg je feedback vanuit verschillende invalshoeken.

Praktijkinformatie voor stagescholen en studenten

Praktijkconcept Hasselt

Verkorte trajecten met vrijstellingen

Misschien kom je in aanmerking voor vrijstellingen? Bekijk de mogelijkheden

Werken en studeren: avondopleiding en flexibele traject

Je denkt eraan om (bijkomend) een diploma in  lager onderwijs te behalen? De opleiding  Lager Onderwijs biedt verschillende trajecten aan voor volwassenen en werkstudenten:

Avondopleiding in Diepenbeek

In deze opleiding kan je een bachelor leraar behalen terwijl je deeltijds blijft werken. Daarom worden de sessies ’s avonds of in het weekend georganiseerd (2 à 3 avonden per week op ma, di of wo van 18.30 tot 21.45u. en 1 zaterdag per maand van 9 tot 16u.). Meer info

Flexibel Traject in Heverlee

Wie (deeltijds) werk en studie wil combineren met een opleiding lager onderwijs, kan ook de avond- en weekendopleiding van Campus Hertogstraat in Heverlee volgen. De lessen in Heverlee vinden plaats op:

  • dinsdagavond tussen 18.00 en 22.00 u.
  • woensdagnamiddag tussen 16.00 en 22.00 u.
  • zaterdag tussen 9.00 en 13.00 u.
  • tijdens de herfstvakantie overdag tussen 09.00 en 17.00 u.

Meer info