Overslaan en naar de inhoud gaan

keuzetraject: bedrijfsvertaler - campus diepenbeek

Heb jij een echte talenknobbel? Doe je niets liever dan de ondertitels van anderstalige films en series afspeuren naar dé beste vertaling? En is schrijven toevallig nog een van je passies ook? Dan is het keuzetraject Bedrijfsvertaler (campus Diepenbeek) hélemaal jouw ding!  Met behulp van de gepaste software leer je in dit keuzetraject commerciële en zakelijke teksten en documenten schrijven, herschrijven en vertalen van en naar het Engels, Frans én Duits.

stap 1: fundamenten leggen

Tijdens je eerste fase bouw je verder op de taalvaardigheid die je al hebt en pas je deze toe in een “businesscontext”: zowel ICT als economische en juridische vorming bieden je hiervoor een stevig houvast.

Vanaf je eerste fase kun je al kiezen voor een introductiepakket bedrijfsvertalen en -tolken. Toch kan je op het einde van deze eerste fase nog moeiteloos overschakelen naar andere Office Management specialisaties.

Studieprogramma Bedrijfsvertaler, campus Diepenbeek (eerste fase)

stap 2: specialiseren & toepassen

In de tweede fase leer je  zowel vertalen als tolken van en naar het Engels, Frans en Duits.

Uiteraard word je tijdens je verdere opleiding ook getraind om meertalig te discussiëren, onderhandelen, telefoneren, presenteren en corresponderen.

Studieprogramma Bedrijfsvertaler, campus Diepenbeek (tweede fase)

stap 3: beroepspraktijk op eigen benen

De eindfase van je opleiding verloopt volledig bedrijfsreëel. Je simuleert in team de interne en externe communicatie van een bedrijf en voert samen reële en gesimuleerde vertaalopdrachten uit.

Op basis van je interesses en je kunnen kies je bij het begin van de laatste fase tussen het keuzetraject Bedrijfstolk of Bedrijfsvertaler. In beide trajecten verdiep je je verder in het Nederlands, Frans, Engels én Duits.

Uiteraard is er ook ruimte voor een Erasmusuitwisseling en/of een meertalige of buitenlandse stage (8 à 10 weken).

Studieprogramma Bedrijfsvertaler, campus Diepenbeek (derde fase)