Overslaan en naar de inhoud gaan

campus Diepenbeek:

Vanaf de eerste fase staat je meertaligheid centraal in elke projectopdracht. Je onderzoekt hoe een bedrijf omgaat met taal en communicatie en in welke context welke taal aan bod komt. Nadien ga je zelf aan de slag: je neemt met je medestudenten een virtueel bedrijf over en zorgt voor de internationale en dus meertalige communicatie. Je trekt met je bedrijf ook naar een internationale beurs in Duitsland.

In de laatste fase van je opleiding draai je mee in het project Interne en externe communicatie: de wereld ligt er aan je voeten.  De bachelorstage in de derde fase vormt de kers op de taart: je loopt deze stage bij voorkeur in een anderstalige context: in Brussel of Wallonië, of over de landsgrenzen.

campus Proximus:

Vanaf de eerste fase krijg je een veertiendaags project voorgeschoteld. Je staat dus meteen met je voeten in de praktijk. Zo weet je waar deze opleiding je naartoe brengt.

In de tweede fase leer je in het vertaalbureau al doende hoe het er in de bedrijfswereld aan toe gaat.

In de derde fase tenslotte sluit je je opleiding af met een binnen- of buitenlandse stage en scriptie.

Heb je ambities om bedrijven te adviseren? Dan kun je kiezen voor een onderzoeks- of innovatieproject. Ook je engagement voor de studentenwerking kun je via studentenparticipatie omzetten in studiepunten.

Droom je van je eigen bedrijf, dan kun je reeds tijdens je studies onder deskundige begeleiding van start gaan. Vanaf opleidingsfase 2 vervang je dan je stage en scriptie door de opstart van je eigen bedrijf.