Overslaan en naar de inhoud gaan

Business and languages - Campus Proximus Heverlee

Ben je goed in talen? Geboeid door de bedrijfswereld? Communicatief en flexibel? Wil je in het hart van je organisatie staan? Een organisatorische duizendpoot worden? Problemen oplossen voor alle medewerkers van het bedrijf? Met klanten en medewerkers communiceren? Een veelzijdig takenpakket aanpakken?

Dan kies je voor Business and Languages: je wordt een vlotte communicator in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Je leert oplossingsgericht denken en werken. Je organiseert vlot je eigen werk en dat van anderen. Je gebruikt de beste ICT-tools om alles te stroomlijnen.  

Naargelang je interesses specialiseer je je  in HRM, Spaans of verdieping Duits.

stap 1: fundamenten leggen en keuzes maken

In de eerste fase verwerf je de noodzakelijke basis voor je verdere opleiding. Je krijgt een doorgedreven taaltraining,  je leert efficiënt werken met een tekstverwerkingspakket en hoe je documenten en agenda’s kan beheren. Daarnaast verwerf je de nodige juridische en economische kennis. Je maakt ook kennis met het werkveld via een veertiendaags project en een observatiestage.

businesslanguages_heverlee.jpg

Wil je je talenkennis uitbreiden? Word jij personal assistant of HRM-assistant? Vanaf de eerste fase kies je voor een van volgende keuzetrajecten:

HRM

verdieping duits

Spaans

 

stap 2: specialiseren en toepassen

In de tweede fase specialiseer je je verder in zakelijke communicatie Nederlands, Frans, Engels en Duits, ICT en het keuzetraject. Je breidt je managementvaardigheden uit en via een small business project wordt je ondernemerschap, zin voor initiatief en zelfstandig werken aangewakkerd. Door bedrijfsbezoeken, gastsprekers en een internationale week@home of in het buitenland krijg je nog beter zicht op het beroep en het werkveld.

businesslanguages_heverlee2.jpg

Hier vind je per keuzetraject welke vakken in de tweede fase aan bod komen:

HRM

verdieping Duits

Spaans

 

stap 3: beroepspraktijk op eigen benen

Tijdens de derde opleidingsfase ga je nog actiever aan de slag als meertalige communicator. Het project Bedrijfscommunicatieve vaardigheden i.s.m. native speakers scherpt je telefoonskills aan. Je krijgt een training in solliciteren. Je werkt voor een externe opdrachtgever een project of een event concreet uit. Zo breng je je competenties daadwerkelijk in praktijk. Je loopt een stage van 10 of 12 weken en met het schrijven van een scriptie toon je aan dat je onderzoeksvaardig bent.

businesslanguages_heverlee3.jpg

Benieuwd naar de vakken die je in de derde voorgeschoteld krijgt? Neem hier eens een kijkje:

HRM

verdieping Duits

Spaans

 

Bekijk ook nog even het volledige studieprogramma (fase 1 + 2 + 3) in meer detail.