Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten aan het woord

Laura, Mady en Joke, laatstejaarsstudenten Bedrijfstolk, tolkten voor Chrysler op het salon voor lichte bedrijfsvoertuigen in Brussel:

Mady: "Via de hogeschool werden we in contact gebracht met een uitzendkantoor dat perfect meertalig personeel zocht. Tijdens de selectieproeven zagen we hoe heel wat kandidaten na het interivew teleurgesteld afdropen. Tot onze grote verbazing werden alle UCLL-kandidaten geselecteerd. Later vernamen we dat ook Niels en Joris (allebei laatstejaars Bedrijfsvertaler) bij Mercedes geselecteerd waren."

 Joke: "Hoewel we niets van auto's afwisten, leerden we snel alle kwaliteiten van het aan ons toegewezen voertuig kennen. Omdat we gewend zijn snel en efficiënt woordenschat op te zoeken, hadden we de specifieke terminologie in het Frans en Nederlands snel onder de knie. Vanaf dag 1 werden we op het salon voor de mogelijke klanten geworpen. Meestal bemiddelden we in het Frans en Nederlands, maar occasioneel kwam ook Engels aan bod."

Laura: "Fijn dat we de kans kregen om zelfs buiten de stage praktijkervaring op te doen. We kregen een extra verkoopopleiding en nog een hele smak geld erbovenop. Voor ons loon hebben we flink kunnen onderhandelen. Ik zal de centen (bijna € 1000) kunnen gebruiken voor mijn bedrijfsstage in Engeland: mooi meegenomen!"