Overslaan en naar de inhoud gaan

afstudeerrichting Health care management - campus Proximus heverlee

Ga je graag en vlot met mensen om en heb je belangstelling voor de welzijns- en gezondheidssector? Wil je graag je communicatiekennis van het Nederlands en andere talen vervolmaken? Ben je discreet met zin voor initiatief en heb je organisatietalent? Werk je graag met softwaretoepassingen? En heb je interesse voor medische thema's? Dan ben je geknipt voor de opleiding Health care management.

In de afstudeerrichting Health care management kun je je medische interesse én je organisatietalent helemaal ontplooien. Ook leer je vlot werken met de meest courante softwarepakketten. Dankzij de aandacht voor medische opleidingsonderdelen word je een gewaardeerde aanwinst in (para)medische organisaties zowel in de profit als de non-profitsector.

STAP 1: fundamenten leggen en keuzes maken

In de eerste fase verwerf je de noodzakelijke basis voor je verdere opleiding. Je krijgt een doorgedreven taaltraining,  je leert efficiënt werken met een tekstverwerkingspakket en hoe je documenten en agenda’s kan beheren. Daarnaast verwerf je de nodige juridische – en economische kennis. Je maakt ook kennis met het werkveld via een veertiendaags project en een observatiestage. Je maakt kennis met de medische wereld via de vakken psychologie, anatomie en fysiologie.

medicalmanagement_heverlee.jpg

Studieprogramma Health care management, Campus Proximus - Leuven (eerste fase) in meer detail.

STAP 2: specialiseren en toepassen

In de tweede fase liggen de accenten meer op medische thema’s en situaties en ligt de focus op office management in de gezondheidssector. Uiteraard specialiseer je je verder in zakelijke communicatie. Door bedrijfsbezoeken, gastsprekers en een internationale week @home of in het buitenland krijg je nog beter zicht op het beroep en het werkveld.

medicalmanagement_heverlee2.jpg

Studieprogramma Health care management, Campus Proximus - Leuven (tweede fase) in meer detail.

STAP 3: op eigen benen

Tijdens de derde opleidingsfase ga je nog actiever aan de slag als meertalige communicator in de zorgsector.  Het project Bedrijfscommunicatieve vaardigheden i.s.m. native speakers scherpt je telefoonskills aan. Je krijgt een training in solliciteren. Daarnaast organiseer je voor een externe opdrachtgever een zakelijk of medisch evenement. Je loopt stage in de zorgsector en met het schrijven van een scriptie toon je aan dat je onderzoeksvaardig bent.

medicalmanagement_heverlee3.jpg

Studieprogramma Health care management, Campus Proximus - Leuven (derde fase) in meer detail.

Bekijk ook nog even het volledige studieprogramma (fase 1 + 2 +3) in meer detail.