Overslaan en naar de inhoud gaan

Starten met een hogeschoolopleiding is boeiend maar niet altijd eenvoudig.  Daarom maakt UC Leuven-Limburg werk van persoonlijke begeleiding op maat van elke student.

Trajectbegeleiding

Kom je in aanmerking voor vrijstellingen?  Wil je je programma spreiden in de tijd? Heb je al competenties opgedaan in de praktijk? Bij UCLL heb je je opleidingsprogramma zelf in handen. Wij stellen een model voor maar jij mag dat wijzigen.

Daarom krijg je als student een trajectbegeleider die je bijstaat bij het maken van deze keuzes. Neem contact op met deze trajectbegeleiders voor het antwoord op jouw persoonlijke vragen:

voor campus Proximus in Leuven: ellen.elsen@ucll.be

voor campus Diepenbeek in Limburg: micheline.broekmans@ucll.be

Studiebegeleiding

Hoe pak je het studeren best aan?  Welke studiemethode past het best bij jou?  Is vier uur studeren voldoende?

Onze studiebegeleiding helpt je concreet bij je studie-aanpak: studiemethode, studieplanning, hulpmiddeltjes bij het studeren, concentratietechnieken, …

Monitoraten op campus Diepenbeek in Limburg

Sommige opleidingsonderdelen vereisen een grotere inspanning dan andere. Voor deze onderdelen staan we je met raad en daad bij, tenminste als je daar nood aan hebt. Je neemt zelf initiatief en schrijft je in voor een georganiseerd monitoraat of je vraagt zelf om een bijkomend ontmoetingsmoment met de docent. Je kunt er in kleine groepjes met al je vragen rond de leerstof terecht.

Monitoraten op campus Proximus in Leuven

Omgaan met "moeilijke" woorden, correct schrijven, noteren bij een hoorcollege of hoofdideeën uit een cursus halen? Een monitoraat Academisch Nederlands geeft je een extra duwtje in de rug. Het scherpt je taal- en studeervaardigheid aan en helpt je om je de “taal van het hoger onderwijs” eigen te maken. Een boost voor je studievaardigheden.

Je komt uit een vooropleiding waar de klemtoon niet op Frans lag. Of Frans is gewoon nooit 'je ding' geweest. Een monitoraat Frans helpt je om je kennis en vaardigheid uit de middelbare school op te frissen. Een stevige hulp naast het gewone opleidingsonderdeel Zakelijk Frans in je opleiding. 

Voor economie heb je basisrekenkundige vaardigheden nodig. Voorrang van bewerkingen, kruisproducten, regel van drie berekenen: moet die kennis even opgefrist?  In het monitoraat rekenkundige vaardigheden wordt de basis ingeoefend. Een aanrader.

Speciaal statuut

Kun je topsport combineren met bachelorstudies? Gaat het lukken met jouw functiebeperking?

Aan UC Leuven-Limburg kun je je studies combineren met het statuut van topsporter, ondernemende student, kunstenaar of dat van student met een functiebeperking.

Op deze pagina vind je alvast meer info.

Studentenbegeleiding

Twijfels, faalangst, verdriet, …? Blijf niet te lang met je kopzorgen zitten en kom langs.  Onze medewerkers luisteren altijd. En als je dat wilt, zoeken ze samen met jou naar de gepaste oplossing.

Op Campus Proximus in Leuven kun je terecht bij de studentendienst, op Campus Diepenbeek in Limburg bij de Psychosociale Dienst in het Stuvohuis (psychosocialedienst.limburg@ucll.be).

Meer info op de pagina's van de studentenbegeleiding.