Overslaan en naar de inhoud gaan

Cheryl Nelom

Enkele jaren geleden twijfelde ik eraan om de stuwer-opleiding bachelor orthopedagogie aan te vangen. Ik dacht immers dat ik een student was die moeite zou hebben met de grote mate van zelfstudie die verwacht wordt in deze avondopleiding. Toch besloot ik ervoor te gaan. Al snel merkte ik dat de medestudenten
een enorme steun zijn: we maken heel vaak hetzelfde mee en het is fijn om een klankbord te hebben om te praten over gebeurtenissen op de stageplaats of het werk. Bovendien zijn de (praktijk)lectoren begripvol en geven zij advies waar nodig. En daarom kan ik nu vol overtuiging zeggen: Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet!

Richard Van der Weijden

De stuwer-opleiding is voor mij een kans om een nieuwe richting aan mijn leven te geven. In vrijwilligerswerk met mensen met een verstandelijke beperking ervaar ik veel vreugde en voldoening. Graag wil ik in de toekomst als begeleider met deze mensen werken. De STUWER-opleiding
orthopedagogie geeft mij de mogelijkheid om dit verlangen te verwerkelijken. In de opleidingsonderdelen wordt er veel aandacht besteed aan theorie en aan praktijk. De lectoren zijn veelal mensen die ook in het werkveld hebben gestaan. Daardoor kunnen zij de theorie concreet toepassen in de praktijk.

Tijdens de lessen ontmoet ik medestudenten, die met veel passie werken en studeren. Zij hebben ieder een unieke inbreng vanuit hun werkveld. Hierdoor leer ik ook bijzonder veel van mijn medestudenten. Tijdens de studie doe ik één dag per week aan werkplekleren. Dit is in te vullen naar eigen keuze.

Na twee jaren studie kan ik getuigen dat ik door de opleidingsonderdelen en de stages groei als mens en als begeleider Kortom de stuwer-opleiding Orthopedagogie is een unieke kans om je op gevorderde leeftijd te ontwikkelen als mens en opgeleid te worden tot begeleider in de sociale sector.