Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Secundair Onderwijs:

Innovatief onderwijs

#moving minds


Bij Hogeschool UCLL zetten we graag  mensen en ideeën in beweging. Als student krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen, onder meer door zelf projecten vorm te geven. Onze studenten kijken met een open geest naar de toekomst en leren om overal mogelijkheden te zien om de Moving Minds-vibe te verspreiden. 


ucll op pukkelpop 

Elk jaar slaan studenten van verschillende richtingen de handen in elkaar om de grote UCLL-stand op PKP in te vullen met baanbrekende projecten. 

Lees hier meer over onze projecten op PKP 

 

 

Fitter en warmer met Moving neighbours 

Het sociaal-beweegproject Moving Neighbours slaagde erin 55 Leuvenaars aan het sporten te krijgen in wijken waar een actieve en gezonde levensstijl nog niet zo evident is. Omdat sociaal contact minstens even belangrijk was als het bewegen zelf, werd de buurt  er niet alleen fitter, maar ook warmer door. De deelnemers werden begeleid door 23 student-coaches van de Lerarenopleiding uit Heverlee, die dit nieuwe project opnamen als keuzestage.

Meer over dit project

 

Oud-studente Britt Taels aan tafel met Koning Filip als ‘Beste Leerkracht van Limburg’

“Ik wou van kindsbeen af al lesgeven.'

Op donderdag 1 februari dineerde Britt Taels, samen met 27 andere talentvolle leerkrachten, met Koning Filip en Koningin Mathilde. Britt, leerkracht economie, kwam op de radar van het paleis toen ze vorig jaar samen met studenten van het zesde middelbaar van Bovenbouw Sint-Michiel in Leopoldsburg een minionderneming opstartte en daarmee een nationale prijs in de wacht sleepte.

Lees hier het artikel

 

samen tegen klimaatverwarring

Het klimaat en de opwarming ervan is een complexe materie; het zorgt niet zelden voor verwarring. Tweedejaars van de lerarenopleiding Secundair Onderwijs gaan daarom in de lessen ‘maatschappelijke geletterdheid’ op onderzoek.

Lees hier het artikel

 

Cave Run

Vijf laatstejaarsstudenten leerkrachten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie organiseerden voor het vak bewegingsrecreatie een evenement om mensen aan het sporten te zetten. Liefst zo uniek en origineel mogelijk. “We kwamen snel op het idee om ons loopevenement te laten doorgaan in de mergelgrotten te Kanne.” Cave Run ging van start op 19 feb. en mocht 730 lopers ontvangen.  TVLimburg maakte een reportage 

Genomineerde studenten: Arne Vaesen, Lore Schrooten, Laurens Kennes, Tom Lauwens en Charlotte Ramaekers     

Betrokken docenten: Kenny Willems en Hans Minten