Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Secundair Onderwijs:

verder studeren na je bachelor 

Met de diploma's van hogeschool UCLL geraak je vlot aan een job. Maar ook als je verder wilt studeren, zijn er heel wat opties. 

Bachelor-na-bachelor (banaba) 

Buitengewoon Onderwijs: ondersteuning van leerlingen met specifieke leervragen in het gewoon en buitengewoon onderwijs.

Zorgverbreding en Remediërend Leren: sterker worden op leerling-, klas- en teamniveau in leerlingbegeleiding en brede basiszorg op school.

Meertalig Onderwijs: verdieping in de didactiek van meertalig onderwijs in basis- of secundair onderwijs.

Internationale Samenwerking Noord-Zuid: voor jongeren die ambitie hebben om zich te vormen tot kritische en geëngageerde wereldburgers tijdens een ervaring van 6 maanden in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.

"Ik wilde vooral meer te weten komen over diversiteit bij leerlingen en hoe je daarop kan inspelen als leraar. Ik wilde nog sterker worden in het werken met kinderen met een leer- en/of ontwikkelingsstoornis. De banaba Zorgverbreding en Remediërend Leren is een echte aanrader! Ik heb op korte tijd enorm veel bijgeleerd."

Janne Colla

postgraduaten 

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten

 

opties 

extra onderwijsvak

Na deze (educatieve) bachelor kan je nog een extra onderwijsbevoegdheid behalen in Diepenbeek (dag- of avondopleiding) en in Heverlee (dagopleiding). Hiermee verhoog je je kansen om vanaf september fulltime aan de slag te kunnen op 1 school.

"Na het afronden van mijn eerste vakken handel-burotica  (nu: bedrijfsorganisatie) en informatica, had ik nog steeds een grote  passie voor het vak Frans. Daarom besloot ik om  mijn toekomst als leraar te verruimen met deze extra onderwijsbevoegdheid."

Carolien Ralki

NIEUW! Vanaf september 2019 kan je als extra onderwijsvak ook Nederlands niet-thuistaal volgen. Hiermee kan je Nederlands onderwijzen aan anderstaligen.

ANDERE INTERESSANTE BACHELORS

master

Na het volgen van een schakelprogramma kan je ook een master behalen.

Na mijn educatieve bachelor volgde ik het schakelprogramma Taal- en Letterkunde en nadien de master Computationele Psycholinguïstiek aan de Universiteit Antwerpen. Dat deed ik in de eerste plaats uit interesse, maar ook omdat ik met een masterdiploma les kan geven in de derde graad.

Sanne Deferme

 

Navorming

Het onderwijs verandert continu. Wat je leert in de opleiding, kan over 10 jaar voorbijgestreefd zijn. Levenslang leren is een must voor elke leraar. Tijdens navormingen verdiep je je in thema's zoals pedagogisch en didactisch handelen, zorg op school, coaching, klaar voor het M-decreet, kunst, cultuur en muzische vorming ...