Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

We werken aan een nieuw programma. Dit zijn de krijtlijnen. large_cover_fb_-_human-resources-employment_origineel_002_1.jpg

De centrale rol die arbeid speelt in ieders leven en in onze samenleving wint aan belang.  Het organiseren van arbeid en de arbeid in organisaties dient sterk rekening te houden met politieke, economische, maatschappelijke, technische en ecologische vraagstukken.  

Thema’s rond arbeid en organisatie krijgen een eigen invulling binnen de profit en de non-profit sector en staan hoog op de agenda.  We leven in een wereld waarin we rekening moeten houden met globalisering en internationale contexten.

Werk biedt niet alleen financiële zekerheid. Het biedt ook kansen op zelfontplooiing en creëert een sociale context waarin mensen graag met elkaar in contact treden. 

Mensen oriënteren, aan het werk zetten, talenten ontwikkelen, duurzame loopbanen uitbouwen, medewerkers coachen, motiveren & empoweren, hun inzetbaarheid verbeteren, digitale en technologische evoluties weloverwogen inzetten , sociaal en creatief ondernemerschap tonen, … zijn voorbeelden van belangrijke uitdagingen waar organisaties en arbeidsmarktactoren vandaag mee worden geconfronteerd.

We richten ons met het curriculum HR (personeelswerk) op studenten die met bovenstaande uitdagingen aan de slag gaan om evenwichten binnen een individuele- en/of organisatiecontex te vinden.  We geven toekomstige HR-professionals de juiste bagage meegeven

De kennis en theoretische kaders die worden aangereikt komen vanuit menswetenschappelijk en economisch perspectief.  Daarnaast is het inoefenen van specifieke vaardigheden in virtuele en reële setting(s) (2 voltijdse stages) een belangrijke troef binnen de ‘Sociale Hogeschool’.  

De brede inzetbaarheid van deze aangeleerde competenties kunnen zowel in specifieke als in generalistische HR-domeinen ingezet worden.  (payroll, werving & selectie, HR-consultancy, vorming & opleiding, …)

Onderstaand filmpje geeft je de leerlijnen weer van het volledige vernieuwde programma HR (personeelswerk) @ campus Sociale School.  

 

Studieprogramma

personeelswerk_-_fase_.jpg

 

Join us on facebook