Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

We hebben een goede relatie met zo’n 1500 stageplaatsen. Dat laat ons toe om je een ruim pallet stageplaatsen voor te leggen. Wees gerust: een echte schat aan mogelijkheden om je eerste beroepservaring op te doen!

We hebben kleine, wendbare en experimentele stageplaatsen, maar daarnaast ook stagemogelijkheden bij de grote spelers, de stabiele organisaties die de sector hun gezicht geven. Op het einde van de eerste opleidingsfase krijg je de kans om je voorkeuren kenbaar te maken aan de begeleiders. We leren je solliciteren en tegen het einde deze opleidingsfase heb je een stageplaats op zak. Dan begint de onderhandeling: welk takenpakket? Welke ondersteuning? Wie als begeleider? Wat worden mijn persoonlijke leerdoelen? Stage lopen is een intense periode,  maar die door elke student als de meest boeiende wordt gezien. Je kan immers werken in de organisatie van je dromen! We plannen 8 weken stage in fase twee en 13 weken in fase drie. De terugkombeurten en supervisies halen het maximum uit deze ervaring.  Tijdens de stageperiode zijn er principieel geen opdrachten voor andere opleidingsonderdelen. Het is een topperiode, waar je er helemaal voor gaat!


Meer en meer worden organisaties ook echte partners van de opleiding. Dat resulteert in projecten en evenementen die soms binnen en soms buiten de normale lesactiviteiten vallen. In de lessen een bruikbaar instrument ontwikkelen voor een organisatie? Een workshop doen in de gevangenis? De lessen onderbreken om een hele dag studie en debat te voeren omtrent diversiteit? Studenten in het buitenland vragen om feedback op eigen werkstukken? Een buurt in de stad op stelten zetten? Meedoen met Music for Life? Moet kunnen.  Onze opleiding vraagt veel inzet, maar geeft ook heel veel voldoening.

Voor concrete stages en projecten per afstuderrichting, kies  een afstudeerrichting in het linkermenu.