Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkorte educatieve bachelor
Professionele Bachelor

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Verkorte educatieve bachelor:

verkorte educatieve bachelor in het secundair onderwijs

Heb je al een bachelordiploma en wil je lesgeven in het secundair onderwijs? Wil je jongeren inspireren? Wil je leerlingen begeleiden in hun persoonlijk leer- en groeiproces tot sterke, zelfstandige persoonlijkheden? Wil je hen meenemen in jouw passie voor een vak?

Dan kan je een verkorte educatieve bachelor in het dag- of avondonderwijs volgen. In deze opleiding krijg je pedagogisch-didactische inhouden, veel praktijkervaring, kennis over schoolbreed participeren en de leraar in het onderwijs en de samenleving. De verkorte educatieve bachelor kan op minstens 1 jaar afgerond worden.

De opleiding wordt momenteel aangeboden door CVO Limlo (Diepenbeek) en CVO VTI (Leuven), maar zal vanaf september 2019 georganiseerd worden door hogeschool UCLL.

download flyer Info overgangsstudenten

 

SAMENWERKING MET 'EDU BY KU LEUVEN'

Hogeschool UCLL bespreekt met KU Leuven een samenwerking voor de verkorte educatieve bachelor en verkorte educatieve master (EDU by KU Leuven). Zo is er sprake van een inhoudelijke samenwerking om bepaalde vakken samen aan te bieden. Maar ook naar het logistieke (lokalen, campussen, vaklokalen) wordt de samenwerking momenteel onderzocht.