Overslaan en naar de inhoud gaan

Start september 2020

U bent hier

Hoe starten we het nieuwe academiejaar bij UCLL? En welke impact heeft corona op jouw studies als nieuwe student? 

Eén ding weten we zeker: er zal meer kunnen dan de afgelopen maanden. Nog niet ‘zoals vroeger’, maar wel een versoepeling. Waar mag je je aan verwachten? 
 

Welkom op de campus 

Met haar labo’s, praktijklokalen, etc. is de leeromgeving van de campus voor onze studenten erg belangrijk. En het campusleven hoort gewoon bij het studentenleven. Onze campussen zijn gezellig, maar UCLL is ook een grote hogeschool. We hebben dus voldoende ruimte om jullie opnieuw te ontvangen, ook met coronamaatregelen. Waar het mag en kan, organiseren we ons onderwijs op de campus. 
 

Onderwijs als een hybride wagen 

UCLL staat voor sterk onderwijs, in alle omstandigheden. We draaien daarom op twee motoren, die van het on-campus en die van het online onderwijs. Afhankelijk van de evolutie van de epidemie en de overheidsrichtlijnen, schakelen we wat meer over naar het ene of het andere. Wat er ook gebeurt, we zijn voorbereid. 
 

Levendig onderwijs 

Onze campussen gebruiken we voluit voor contactonderwijs. Kom je naar de campus dan is dat om live in debat te gaan, vragen te stellen, ideeën uit te wisselen. De campus is er in eerste instantie voor interactie en praktijk; meer theoretische lessen voor grote groepen plannen we vaker online in. Die hybride wagen, weet je wel.  
 

Nieuwe studenten krijgen extra aandacht 

Eerstejaars krijgen voorrang als de overheid ons beperkingen oplegt in campuscapaciteit. We willen dat je als nieuwe student een band kan opbouwen met je medestudenten, de docenten, de campus, de opleiding en natuurlijk UCLL. Een goede start is half gewonnen. 
 

Samen in de UCLL-bubbel 

Samen op de campus moet niet alleen leerrijk, maar ook ‘rijk’ zijn. Dus: kleine klasgroepen in bubbels waar het kan; afstandsregels als het moet. Vriendschappen sluiten voor het leven hoort er zeker nog bij.  
 

Goed in je vel, in alle omstandigheden 

Sterk in je schoenen staan is belangrijk in vele omstandigheden. Je goed in je vel voelen is dat in dit nieuwe normaal des te meer. Daarom is het sociale aspect ook zo belangrijk: binnen de leergroep en op de campus. Stel: we moeten meer inzetten op online onderwijs dan verwacht, dan ligt er een plan klaar om jou extra te ondersteunen en bijzondere aandacht te geven aan dit sociale aspect. Studeren doe je nooit alleen. Daarom werken we nauw samen met de studentenkringen, studentenraden en kan je altijd rekenen op onze studentendienst. 
 

Mondmaskers? Circulatieplannen? 

Ja hoor, je kent het al. Uiteraard heeft UCLL circulatieplannen en afstandsregels, passen we extra hygiëne toe en moet je ook altijd een mondmasker mee hebben op de campus -- we kunnen er maar beter aan wennen. We doen al het mogelijke om jouw gezondheid en die van je familie en vrienden mee te garanderen.  
 

De campus als een klein festival? 

Virologen zien het hoger onderwijs als een versneller in de heropflakkering van COVID-19. Volle campussen worden in dat opzicht al eens vergeleken met een klein of middelgroot festival. Vandaar dus deze maatregelen.