Overslaan en naar de inhoud gaan

startminds_ava.jpg

Heel wat studenten zitten met het idee om een eigen zaak op te starten of hebben misschien reeds een eigen bedrijf opgericht. Binnen UCLL willen we het ondernemerschap en de ondernemingszin bij onze studenten extra ondersteunen. Dat doen we met ‘StartMinds’. 

StartMinds wil inspireren, coachen en verbinden.

Wij inspireren met StartMinds talks: inspiratiesessies die je blik verruimen en goesting doen krijgen in ondernemen. Naast deze gratis inspiratiesessies nodigen we onze Moving Minds ook uit om deel te nemen aan externe workshops, wedstrijden en lezingen.
Een volledig overzicht van alle ondernemende activiteiten en events van onze partners vind je in onze  handige StartMinds kalender.

Wil je een idee aftoetsen? Dan willen we jouw klankbord zijn.
Of wil je al graag advies bij de opstart van je eigen zaak?  Ook dan kan je bij ons terecht voor coaching op maat.
De coaches van StartMinds begeleiden je tijdens, maar ook na je opleiding, bij de uitwerking van je idee of businessplan.  
We lanceren ook een uniek concept: de StartMindscheques. Student-ondernemers kunnen afhankelijk van de fase waarin hun project zich bevindt, genieten van gratis advies. We werken hiervoor samen met onze partners  SBB, E&Y, A&B partners, Fiscadvies, Xerius en ING in Leuven als Limburg. Zij ondersteunen het ondernemerschap bij jongeren en stellen daarom graag hun expertise gratis ter beschikking van deze student-ondernemers. In een persoonlijk gesprek wordt bekeken waarmee we je kunnen verder helpen.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende tijd kan vrijmaken naast je opleiding bieden we onze student-ondernemers de mogelijkheid om het statuut student-ondernemer aan te vragen.
Tijdens je studies kan je ook reeds je attest bedrijfsbeheer behalen door het volgen van het keuzevak ‘Start je eigen zaak’.

StartMinds biedt je de kans om met de juiste mensen te verbinden.
Onze  coaches stellen het netwerk van de hogeschool voor je ter beschikking en helpen je de contacten te leggen die nodig zijn voor de opstart van je onderneming. We werken nauw samen met externe bedrijven en partners waarmee we je in contact kunnen brengen.