Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspirerende StartMindS

Steeds meer studenten hebben originele ideeën en weten daar ook nog eens een rendabel businessmodel aan te koppelen. Laat je inspireren door enkele van onze student-ondernemers.


Eat Different

Eat Different is een ecologische onderneming die zich vooral toelegt op imperfecte groenten en fruit. Student-ondernemer Christophe vertelt enthousiast: "Wij vechten tegen de voedselverspilling. Elk product dat niet voldoet aan de surrealistische ‘supermarktstandaard’ wordt door ons gered." De fruit en groenten dat zij gebruiken zijn voornamelijk imperfect. Dit betekent dat deze producten niet voldoen aan het schoonheidsideaal van supermarkten en consumenten. "Dit betekent echter niet dat telers hier minder moeite in hebben gestoken" vertelt Christophe. "Wij proberen de telers een handje te helpen door deze producten evenzeer te verkopen en maken er soep, smoothies en fruit- en groentenpakketten mee die we aan huis leveren."

Christophe: "We zijn erg begaan met ecologie, duurzaamheid en voedsel. Dit alles, gecombineerd met een gezonde ondernemerszin, heeft Eat Different voortgebracht."
Lees het leuke verhaal van Christophe & Andrea

 

Kevin de Maat

Verhalenverteller & goochelaar Kevin studeert lerarenopleiding en combineert studeren met zijn passie. 
Geen witte konijnen die uit hoeden komen maar sterke verhalen waarin magie een rol speelt.

Meer weten over deze magische persoon of een show meepikken ?  Check it! 
 https://www.facebook.com/KevinLaurensgoochelaar/

 

tripel v

Nele Strauwen werd een van de vijf finalisten van de award “Student-ondernemer van het jaar”. Zij werd door UNIZO geselecteerd uit 42 deelnemers. Nele brouwt samen haar broer en vriend (student chemie aan UCLL campus Gasthuisberg) Tripel V. Vandaag veroveren zij de Belgische markt met hun traditionele tripel 'in een hip jasje'.

Nele studeerde bedrijfsmanagement op campus Diepenbeek en koos bewust voor het keuzetraject Kmo & Ondernemen. Voor haar start-up kon ze naast de steun van haar docenten ook rekenen op StartMinds, én genoot ze van het bestaande netwerk van de hogeschool. 

”Dankzij StartMinds zijn we met heel wat interessante personen in contact gekomen die we anders niet hadden leren kennen én kregen we bovendien een ‘seat’ op de CordaIncubator.

Meer weten over Tripel V?

SMTH SMOOTH

Alumni sociale readaptatiewetenschappen Kristof Van Thielen en Dimi Moreels startten na het behalen van hun diploma met de BanaBa Advanced Business Management, keuzetraject Management en Ondernemen. In een Start-up project binnen de BanaBa bedachten Kristof en Dimi een portefeuille in bamboe en trokken daarna met hun bedrijf SMTH Smooth de wijde wereld in. Via StartMinds werden ze gestimuleerd om deel te nemen aan ondernemerswedstrijden als Start-it@KBC en Bizidee. Intussen is hun assortiment uitgebreid met personaliseerbare houten smartphone-hoesjes, houten zonnebrillen, houten horloges en een eigen kledinglijn. Ze werken samen met verschillende grote bedrijven zoals Duvel Moortgat, TML by Tomorrowland, Club Brugge, Bacardi, … en de Smooth-producten worden inmiddels al in twaalf landen verkocht.

“De smartphone cases worden vooral in de buurlanden verkocht, the pallet (houten portefeuille) gaat echt internationaal. Taiwan, Turkije, China en recent is daar Egypte bijgekomen, meteen ook een nieuw continent voor ons. Er lopen zelfs gesprekken voor de verkoop in een fysieke winkel in Egypte.”

Kristof Van Thielen

Meer weten over SMTH Smooth


GINTERMEZZO

Vandaag gaan er achter Gintermezzo twee jongemannen schuil: Kenneth Jonckers en Seppe Gouwkens. De ene is een liefhebber van kruidige en zoete gins, de andere van zachte en florale smaken.

"Onze passie voor gin combineren we met onze passie voor ondernemen." 

Oorspronkelijk gingen achter Gintermezzo vier jongemannen schuil, met ook nog Siemen Aerts en Michael Dohou erbij. Samen richtten zij in het kader van hun Banaba Advanced Business Management keuzetraject bedrijfsmanagement het Start-up project ‘Ginspiration’ op.
Omwille van intellectuele eigendomsrechten hebben Seppe en Kenneth ervoor gekozen om verder te gaan onder de krachtige naam Gintermezzo, terwijl Siemen en Michael momenteel hun managementkennis bijschaven aan Antwerp Management School en Worcester University.

Meer weten over Gintermezzo?
 

Lifesaving CPR

Vier UCLL studenten volgden na hun opleiding verpleegkunde de BanaBa intensieve- en spoedgevallenzorg. Tijdens hun opleiding kwamen ze op het idee om trainingen aan te bieden rond reanimatie en EHBO. Angelo, Pieter, Brecht en Gwen richtten samen de VZW ‘Lifesaving CPR’ op. Twee jaar later werken ze met een groep van 15 verpleegkundigen met een bijzondere beroeps bekwaamheid in de spoedgevallen- en/of intensieve zorgen – ze bieden kwalitatief hoogstaande trainingen op maat aan en delen hun praktijkervaring met de cursisten. StartMinds fungeerde voor hen al klankbord om hun concept verder te verfijnen. Bovendien hielp StartMinds bij het verbreden van hun netwerk en verder uitdragen van de naambekendheid van Lifesavings CPR.

https://www.lifesavingcpr.be

 

ICU

Drie studenten Secundair Onderwijs- Economie uit Heverlee zijn vanuit een Small Business Project op UCLL gestart met de productie van de eerste Belgische webcamcover.
Ze kaapten met hun Small Business Project Europese prijzen weg. 

Meer weten over ICU?

 

Sherpa Media

Senne Vandenputte, student marketing multimedia, helpt bedrijven met hun online aanwezigheid. De kennis en vaardigheden die hij opdeed en nog steeds opdoet, zet hij in om bedrijven te helpen de digitale bergen te  beklimmen. Hij blogt ook over  digitale avonturen, de nieuwste trends en handige tips in het digitale land.

Meer weten over Sherpa Media?

 

Pepe Rosso

Student lerarenopleiding, Jill Winnen, heeft samen met haar vriend een pastacaravan waaruit zij homemade Italiaanse pasta serveren. Jills passie voor eten zit al van kleins af aan in het bloed. Ze geniet ervan wanneer ze mensen blij kan maken met lekkere gerechten. Jill brengt haar passie voor koken ook over aan haar leerlingen in de opleiding secundair onderwijs, voeding-verzorging.
Jills grote droom is om in bijberoep een eigen zaak op te starten, een foodcaravan leent zich daar perfect voor.

"Er hangt een leuke sfeer, veel sociaal contact en je ziet de mensen genieten van wat je voor hen klaarmaakt. Samen met mijn vriend en de hulp van mijn familie maak ik mijn droom waar."

Meer weten over Pepe Rosso?