Overslaan en naar de inhoud gaan

keuzetraject

cultuurmanagement

 

Iets voor jou?

Je hebt je een ruime interesse in kunst en cultuur. Je wil je blik op de cultuurwereld nog meer verruimen en je managementcompetenties aanscherpen. Altijd al zelfstandig een cultuurproject uit de grond willen stampen? Of wat dacht je van een uitdaging op vlak van cultuureducatie in het onderwijs of in de cultuur- of bedrijvensector?

 

cultuurmanagement.png

 

opleidingsrogramma 2018-2019

 

Algemene opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Financieel management 3
Eerste semester
Human resource management 3
Eerste semester
Marketing en communicatie 3
Eerste semester
Organization and change 3
Eerste semester
Strategy design 2.0 3
Eerste semester
Junior consulting project 25
Tweede semester
Professionele vaardigheden 5
Beide semesters
Specifieke opleidingsonderdelen
Cultuurbeleid 3
Eerste semester
Cultuurbeleving 3
Eerste semester
Cultuurcommunicatie 3
Eerste semester
Cultureel ondernemerschap 3
Eerste semester
Project- en eventmanagement in de entertainment en muzieksector 3
Eerste semester
Totaal aantal studiepunten 60  

 

Klik hier voor meer details van het opleidingsprogramma 2017-2018

 

project.jpg

junior consulting project

Om je kennis meteen in praktijk om te zetten, werk je in het tweede semester 16 weken als ‘junior consultant’ aan een project in binnen- of buitenland. Je gaat aan de slag bij een van onze partnerbedrijven of je komt zelf met een voorstel. Bij de uitvoering van je project krijg je ondersteuning van  je persoonlijke UCLL projectbegeleider en je coach in ons partnerbedrijf

Je junior consulting project is meteen jouw eerste ervaring. Femke  ging naar  Shanghai en  Jochem Daelman trok  naar New York. 

joche_daelman_-_new_york_-_youtube_2_0.png

 

studenten aan het woord

“Na mijn bachelor  Communicatiemanagement ging mijn interesse uit naar de kunst- en cultuursector. Dankzij de verschillende gastdocenten uit de cultuursector en hun ervaring in het bedrijfsleven, scoort de opleiding zowel op vlak van theorie als praktijk. De Banaba laat je kennismaken met een dynamische en diverse werkwereld waarin eenieder zijn eigen plekje vindt. " 

lotte_de_bie_cultuurmanagement_1.jpg
 Lotte De Bie

 

“Cultuurmanagement was voor mij een logische keuze. Doordat ik al wat kennis had van cultuur, wou ik nog bijleren op vlak van management. In deze opleding vond ik een mooi evenwicht tussen de twee, geen herhaling maar een verdieping en aansluiting op wat ik al kende."

eva_verbaenen_cultuurmanagement_trimmed.jpg
Eva Verbaenen

 

master.jpg

verkorte master

Je bent de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of toch maar eerst die master halen? Wat dacht je van een master bij een van onze partneruniversiteiten in UK of USA, zonder schakelprogramma en mét vrijstellingen?

 

inschrijven of meer info?

Heb je al een kennismakingsgesprek gehad, start dan  hier je inschrijving. Nog geen kennismakingsgesprek gehad? Maak snel je afspraak. Nog vragen? Mail  Katrien Goossens(link sends e-mail), modulemanager Cultuurmanagement(link sends e-mail).