Overslaan en naar de inhoud gaan

keuzetraject

internationaal recht

 

iets voor jou?

Je hebt een bachelor- of masterdiploma rechtspraktijk, rechten of criminologie of je hebt een ander bachelor- of masterdiploma en een uitgesproken interesse in internationale juridische vraagstukken. Je bent verder geïnteresseerd in het ontwikkelen van he managementvaardigheden.

 

ir.png

 

OPLEIDINGSPROGRAMMA 2018-2019

 

Algemene opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Financieel management 3
Eerste semester
Human resource management 3
Eerste semester
International business 3
Eerste semester
Organization and change 3
Eerste semester
Strategy design 2.0 3
Eerste semester
Junior consulting project 25
Tweede semester
Professionele vaardigheden 5
Beide semesters
Specifieke opleidingsonderdelen

Internationale betrekkingen:

  • International business agreements
  • Diplomatie en buitenlands beleid
4
Eerste semester
(Inter)nationaal milieurecht 3
Eerste semester
Internationaal privaatrecht 3
Eerste semester
Internationaal strafrecht en mensenrechten 5
Eerste semester
Totaal aantal studiepunten 60  

 

Klik hier voor meer details van het opleidingsprogramma 2017-2018

Heb je geen of weinig basiskennis recht? Geen probleem! Na het volgen van de gratis  crash course, net voor de start van het academiejaar, ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen.

 

project.jpg

junior consulting project

Om je kennis meteen in praktijk om te zetten, werk je in het tweede semester 16 weken als ‘junior consultant’ aan een project in binnen- of buitenland. Je gaat aan de slag bij een van onze partnerbedrijven of je komt zelf met een voorstel. Bij de uitvoering van je project krijg je ondersteuning van  je persoonlijke UCLL projectbegeleider en je coach in ons partnerbedrijf

Je junior consulting project is meteen jouw eerste ervaring. Femke  ging naar  Shanghai en  Jochem Daelman trok  naar New York. 

 joche_daelman_-_new_york_-_youtube_2_0.png

 

studenten aan het woord

Dankzij mijn junior consulting project heb ik niet alleen inhoudelijk veel bijgeleerd maar heb ik ook geleerd om zelfstandig te werken. Op die manier  heb ik ontdekt welke richting ik uit wil in de toekomst en was ik beter voorbereid op de arbeidsmarkt.

sara_trooskens_internationaal_recht_trimmed.jpg
Sara Trooskens

Voor mijn junior consulting project kwam ik bij Pang Biao Law Offices  in China terecht. Dit is  een advocatenkantoor met een hoge reputatie.  Ik keerde terug met een onmiskenbare dosis zelfzekerheid en een veelheid aan culturele en menselijke kennis. Een extra bagage tijdens het zoeken naar je plaats in de huidige samenleving.

fauve_mottart_trimmed.jpg
Fauve Mottart

master.jpg

verkorte master

Je bent de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of toch maar eerst die master halen? Wat dacht je van een master bij een van onze partneruniversiteiten in UK of USA, zonder schakelprogramma en mét vrijstellingen?

 

inschrijven of meer info?

Heb je al een kennismakingsgesprek gehad, start dan  hier je inschrijving. Nog geen kennismakingsgesprek gehad? Maak snel je afspraak. Nog vragen? Mail   Kathleen Duerinckx(link sends e-mail), modulemanager Internationaal Recht .(link sends e-mail)