Overslaan en naar de inhoud gaan

ontwikkelingssamenwerking studeren: iets voor jou?

Wil je je talenten inzetten voor een ontwikkelingsproject maar ook de cultuur van binnenuit leren kennen? En de context en geschiedenis van het land begrijpen?

Dan is de Banaba Internationale Samenwerking Noord-Zuid misschien wat je zoekt.

Je verwerft gedurende 2 maanden inzichten over globalisering, interculturaliteit, ontwikkelingssamenwerking en de taal (Frans, Spaans of Portugees).

In november vertrek je voor een inleef- en integratiestage van 6 maanden naar het Zuiden.

  • INTEGRATIE. We kiezen bewust voor authentieke landen die niet voor de hand liggen. En voor lokale gastgezinnen en vrijwilligersprojecten in het buitenland zonder andere internationals zodat je goed kan integreren en de taal leren. 
  • COMFORTZONE. Het gaat dus om omstandigheden waarin je wordt uitgenodigd om je comfortzone te verlaten en je onder te dompelen in een andere cultuur.
  • WAARDEN. Je leert niet-westerse waarden en nieuwe referentiekaders op diepgaande wijze kennen, maar ook nadenken over wat dit doet met jou als persoon, als cultureel wezen, als professional. 

De Banaba Internationale Samenwerking Noord-Zuid is een uniek programma in Europa. Voor tal van afgestudeerden bleek de opleiding een concrete opstap naar een loopbaan of maatschappelijk engagement in binnen- of buitenland, gericht op integratie, ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling.

Interesse?