Overslaan en naar de inhoud gaan

benin_-_thibault.pngcollibri-project in benin

In 2014 startte “Moving Minds” in de rijstvelden van Benin een samenwerking met de Collibri foundation van Colruyt. De rijstlandbouw is een belangrijke economische factor in Benin. Daarom werken onze studenten er aan de kansen van 30 jongeren uit arme boerenfamilies en stimuleren hen om zelf een onderneming te starten. Een vruchtbaar project om zo de toekomst van de rijstvelden te verzekeren. Dit project wordt mede uitgevoerd door onze studenten Banaba Noord-Zuid.

Nieuwsgierig? Bekijk dan onderstaande sfeerreportages. Je hoort o.a. Sofie Van Pelt die vanuit de Banaba Noord-Zuid voor onze hogeschool dit project coördineert.

Lees ook het interview met student Thibault Gerardyn (foto) die als student van de banaba Noord-Zuid stage liep in Benin.

expertise interculturele communicatie

colombia_26.jpgEind februari 2017 begeleidde Sofie Van Pelt een delegatie Burundese koffieboeren en Belgen (Colruyt, Koning Boudewijnstichting en Efico) tijdens een immersiereis in Colombia. Ze werden er ondergedompeld in 3 Collibri projecten rond duurzame productie van koffie die veel gelijkenis vertonen met gelijkaardige projecten in Burundi

Vanuit haar expertise in interculturele communicatie faciliteerde Sofie de interactie binnen de groep tijdens deze reis.

Bekijk het volledige fotoverslag op de Flickr-pagina van UC Leuven-Limburg.