Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat coördinatie van de eerstelijnszorg
Postgraduaat

U bent hier

Maak je klaar voor de toekomst van de eerste lijn

 

Het Vlaams zorglandschap wordt gekenmerkt door degelijk opgeleide, hardwerkende actoren die met hun hoofd, hun handen en hun hart aan de slag gaan. Maar dat gebeurt op een gefragmenteerde wijze.

Steeds meer mensen krijgen te maken met chronische en complexe zorg- en ondersteuningsvragen, maar de burger ziet door de bomen het bos niet meer en heeft onvoldoende vat op de organisatie van zijn zorg en ondersteuning. Ook de zorgverstrekkers en hulpverleners zien te veel van hun tijd opgaan in administratie en vergaderingen.

Het moet eenvoudiger, doelmatiger en transparanter kunnen, waarbij de zorgvrager maximaal de regie krijgt over de organisatie van zijn zorg. Er is over de jaren heen in Vlaanderen een brede consensus gegroeid over de noodzaak van fundamentele hervormingen in de eerste lijn om zowel de tevredenheid van personen met een zorgnood en hun mantelzorgers als de performantie van de zorg te doen stijgen.

Het coördineren van eerstelijnszorg vraagt echter om specifieke kennis en competenties die niet in de basisopleidingen aangeboden worden. UCLL biedt je een antwoord. We leiden je op als coördinator van het zorgaanbod binnen een regio.

 De opleidingsonderdelen uit het Postgraduaat Coördinatie van de Eerstelijnszorg zorgen ervoor dat de studenten bekwaam zijn in gebiedsanalyse, verander- en kwaliteitsmanagement in de context van een eerstelijnszone.

Bekijk het Programma voor meer details.

De opleiding wordt verzorgd door beleidsmakers, wetenschappers en zorgaanbieders in de eerstelijnszorg.

Je bent mogelijk ook geïnteresseerd in 

het postgraduaat Casemanagement in de eerstelijnszorg,

de bachelor-na-bachelor Eerstelijnszorg.