Overslaan en naar de inhoud gaan

Wegens een te klein aantal inschrijvingen zal dit postgraduaat niet worden aangeboden in academiejaar 2017-18.  We voorzien wel een alternatief via navormingen

Een toename in gezonde levensverwachting, veranderende woonvormen en diversiteit. Een stijging in de ouderenafhankelijkheidsratio, de familiale zorgindex, de uitgaven van de gezondheidszorg en de nood aan voldoende, gekwalificeerde zorgverleners. Het zijn maar een paar elementen die aantonen dat we in Vlaanderen, ingegeven door (EU)regionaleontwikkelingen, voor enorme universele sociale uitdagingen staan:

  •  De oudere een volwaardige plaats laten behouden in onze samenleving met regie over eigen leven en zorg. En dus: hoe kunnen we er voor zorgen dat de oudere aan zet is en blijft?
  • Als professionals een kwaliteitsvolle, betaalbare en toegankelijke zorgvraag- en doelgerichte zorg bieden, aangepast aan de noden van die oudere. En dus: hoe kunnen we gezondheids-en welzijnswerkers een aanZet geven om, samen met de oudere, de uitdagingen binnen de ver maatschappelijking van de zorg aan te gaan?

Het postgraduaat De oudere aanZet wil samen de uitdaging aangaan!