Overslaan en naar de inhoud gaan

Studieprogramma 2018-2019

Module 1 Studiepunten Semester
SAP S/4HANA Integrated Business Processes 12 Eerste semester
Module 2    

SAP Module naar keuze:

  • Sales and Distribution (SD)
  • Financial Accounting (FI)
  • Management Accounting (CO)
  • Material Management (MM)
  • Production Planning - Execution (PP - PE)
  • Enterprise Asset Management (EAM)
  • Project System (PS)
15 Beide semesters
Totaal aantal studiepunten
27  

 

De modulaire opleiding  van 27 studiepunten is een eenjarige avondopleiding.

Module 1, S/4HANA Integrated Business Processes, biedt kennis en vaardigheden die een basisconsultant SAP moet hebben. De leerstof wordt gedoceerd door experten uit het werkveld, SAP-consultants. Dankzij een contract met een SAP-hosting universiteit kan je al student, zelfs van thuis uit, in het programma SAP oefenen in een oefenbedrijf.

Eén van de doelstellingen van de leeractiviteiten is je inzicht te geven in de bedrijfsprocessen over de verschillende departementen van een onderneming of een organisatie, de opbouw en de toepassing ervan binnen de SAP oplossing tot uitvoering te brengen. Het examen gaat op de campus UCLL door.

Bovendien heb je de mogelijkheid om een examen bij SAP te doen waardoor je het certificaat van basisconsultant SAP krijgt. Met deze certificatie op je CV kan je aankloppen bij consulting bureaus of je carrière starten in een bedrijfsafdeling verantwoordelijk voor ERP.

In Module 2  via begeleide zelfstudie met coaching van een SAP-consultant neem je de aangeleverde leerstof door. Daarna volgt een officieel examen met certificatie bij SAP, voor jou geregeld door de consultant.

Studiemateriaal: SAP Learning Hub Student Edition (+- €250). Hierdoor is de officiële SAP-certificatie aan studententarief.

In deze tabel vind je meer details over het studie programma, dat aangevuld wordt met enkele presentaties in verband met de nieuwste technologieën binnen SAP.