Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Sociaal Netwerker
Postgraduaat

U bent hier

In het postgraduaat Sociaal netwerker vertrekken we vanuit families, buurten, wijken en organisaties. We durven ‘out of the box’ te denken en verkennen nieuwe paden. De noodzakelijke randvoorwaarden om dit in de eigen organisatie te realiseren komen aan bod. We lopen ‘virtueel’ rond in organisaties die al ervaring hebben in netwerkgericht werken. Want één ding is zeker, er bestaat niet zoiets als ‘geen’ netwerk.

In elk proces staat het eigen netwerk centraal. Ook het beleid stuurt aan op het inschakelen en activeren ervan.Verbindend werken vraagt om een herschikking van rollen. En dit zowel voor de cliënt als voor het netwerk en de hulpverlener. De kansen maar ook de risico’s zijn groot. De lijn tussen ‘eigen regie’ en ‘trek uw plan’ is dun.

de kunst van het verbinden

Het verbinden van mensen implementeren in de dagdagelijkse werking is een kunst. Het vereist niet alleen  het beheersen van verschillende methodieken, maar ook een visie en een vernieuwde houding van de sociale professional. In dit postgraduaat willen we sociale professionals handvatten aanreiken om met deze evolutie op de werkvloer concreet en weloverwogen aan de slag te gaan. We zoeken hoe we als een sociale professional naar een sociale netwerker kunnen evolueren.

In samenwerking met mensen uit de praktijk, docenten, onderzoekers én ervaringsdeskundigen bieden we een inspirerende en degelijke vorming om het pad van netwerken voluit in te slaan. We begeleiden je in deze cultuuromslag en ondersteunen je in het oefenen hiermee in je dagelijkse realiteit.