Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat studie- en studentenbegeleiding
Postgraduaat

U bent hier

Getuigenissen van studenten die het postgraduaat volgden:

Dankzij het PG SSB kiest onze school ervoor om, aanvullend op de leerlingbegeleiding, vanaf 1 september 2018 te starten met een functie ‘studie- en studentenbegeleider’.

Door een betere kijk op het hoger onderwijs kan ik leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs beter begeleiden in hun studiekeuzeproces.

Het postgraduaat biedt veel kapstokken om de functie van studie- en studentenbegeleider op te starten of de bestaande functie te verdiepen.

De evaluaties zijn praktisch en bruikbaar op de eigen werkplek, ze zijn evenwel intensief om uit te werken.

(GOK-coördinator, secundair onderwijs)

De inhouden in het postgraduaat sluiten perfect aan bij mijn functie als studie- en studentenbegeleider in het hoger onderwijs. Doorheen dit postgraduaat heb ik me sterk voelen groeien en zelfzekerder worden  in de competenties informeren, adviseren en begeleiden. Door kwaliteitsverbeterend aan de slag te gaan is het mogelijk om een aantal knelpunten in de eigen werkcontext te signaleren én aan te pakken. Dit motiveert om verder te professionaliseren.

De evaluatieopdrachten kunnen uitgewerkt worden in functie van de eigen job waardoor het een win-win situatie is.

(Studie- en studentencoach, hoger onderwijs)

Het postgraduaat heeft voor mij meerwaarde gehad omdat ik de kans kreeg om bepaalde vaardigheden die ik gebruik binnen mijn praktijk verder te ontwikkelen. Ik denk dan voornamelijk aan module 2 waarbij we, onder andere,  verschillende coachingsvaardigheden geoefend hebben. In module 3 zijn specifieke leervragen behandeld waardoor we handvatten aangereikt kregen om de theorie in de praktijk om te zetten.

Professioneel voel ik me door dit postgraduaat zekerder in mijn eigen werkcontext omdat ik beroep kan doen op (theoretische) kaders die we in het postgraduaat gezien hebben. Sommige inhouden van het postgraduaat beheerste ik al (ik denk aan sommige leerinhouden binnen module 3), door het postgraduaat zijn deze items opgefrist en verdiept.

(Zorgcoach, hoger onderwijs)

 

Dit postgraduaat biedt me de mogelijkheid om, met meer “draagvlak”, als zorgcoördinator te werken. Het geeft me zelfvertrouwen en een stevige theoretische basis.

(zorgcoördinator, CVO Qrios, campus VSPW)