Overslaan en naar de inhoud gaan

Talentontwikkeling
Postgraduaat

U bent hier

Een innovatief programma voor talentontwikkeling bij jezelf en bij anderen

Het is geen illusie om elke dag met bezieling uit bed te springen. Het is geen utopie om kinderen echt met plezier te laten leren in de klas, of om medewerkers zich in hun element te laten voelen op het werk.

Talentontwikkeling en talentmanagement zijn de sleutelwoorden. Dit postgraduaat is daarom bijzonder zinvol en waardevol voor schooldirecties, HR-medewerkers, schoolondersteuners, managers, leraren, trainers, opvoeders, ouders, loopbaanbegeleiders, coaches…

 

Ik kom er speciaal vanuit het verre West-Vlaanderen voor
omdat je nergens anders deze opleiding kan volgen.

Isolde Willems

Talentontwikkeling binnen je klas, je praktijk of je bedrijf, hoe doe je dat?

Ken je het gevoel dat de tijd voorbijvliegt, dat uren minuten lijken, dat je één en al geconcentreerd en doelgericht bent? Om dergelijke flow in de klas of op het werk waar te maken, moet je talenten, sterktes en mogelijkheden leren zien, benoemen, zichtbaar maken en erop inspelen.

 1. Daarvoor werken we in dit postgraduaat samen aan je eigen talentontwikkeling, je eigen groei, je eigen energie en je bezieling. Je start een diepgaand persoonlijk leerproces.
   
 2. Ondertussen geven we jou handvaten om anderen te begeleiden in hun talentontwikkeling. Elk kind en elke volwassene heeft meer capaciteiten en groeipotentieel dan hij of zij zelf beseft. We gaan aan de slag met methodieken om de (verborgen) mogelijkheden en de passie van anderen te ontdekken en te ontwikkelen. Je leert een talentontwikkelende, d.w.z. ondersteunende én uitdagende leer- en werkomgeving te creëren.

Want leren en leven vanuit mogelijkheden in plaats van vanuit problemen, opent nieuwe perspectieven en nieuwe kansen om je (werk)omgeving aangenamer en leuker te maken.
 


Wat komt er aan bod in dit postgraduaat?

Het postgraduaat talentontwikkeling wordt gespreid over 2 jaar. Het telt 20 studiepunten en is onderverdeeld in 4 opleidingsonderdelen die telkens over 1 semester lopen. De lessen vinden telkens plaats op donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur in Diepenbeek, en 1x per semester op een zaterdag. Je kan je inschrijven voor het volledige postgraduaat of je kan de inhoudelijke avondcolleges ook afzonderlijk volgen.

"Nu zie ik nog meer dan vroeger mogelijkheden in plaats van beperkingen. Door me te richten op de aanwezige talenten heb ik mijn coachingskills in de begeleiding van startende collega’s kunnen verbeteren."

Els Kog, aanvangsbegeleidster

praktische info

 • De kostprijs bedraagt € 1.700 ( € 850 per jaar).
 • Personeelsleden uit het onderwijs ontvangen een korting van 10%.
 • De opleiding is goedgekeurd voor het Vlaams Opleidingsverlof (ODB-1000255).
 • Je kan de KMO-portefeuille gebruiken om een deel van de opleiding te betalen.
 • Opleidingscheques kan je enkel gebruiken indien een loopbaancentrum verklaart dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP) via een ‘attest loopbaanbegeleiding’.
 • Wanneer je dit postgraduaat tot een goed einde brengt, ontvang je een erkend getuigschrift.
 • Locatie: Hogeschool UCLL campus Diepenbeek - Agoralaan, gebouw B - 3590 Diepenbeek
   

schrijf je hier in

Nieuws over de banaba's en postgraduaten kan je vinden op onze Facebookpagina.