Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom studeren aan UCLL?

U bent hier

Een nieuwe manier van studeren en doceren. Voor iedereen die wil leren. En daar nooit meer mee wil ophouden. Iedereen die geïnspireerd en gestimuleerd wil worden. Die zijn talenten wil ontwikkelen en zijn geest wil verruimen. Die ergens bij wil stilstaan. En in beweging gebracht wil worden.

Die iemand is de UCLL-student.

Op UC Leuven-Limburg worden inspirerende professionals, breeddenkende wereldburgers en sterke persoonlijkheden gevormd. Internationaal georiënteerde, ondernemende alumni die een leven lang bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Zo worden niet alleen mensen en ideeën in beweging gebracht, maar met onze studenten ook de toekomst.
 

UCLL’S TROEVEN VOOR DE STUDENT

STERKE DIPLOMA’S

GEVARIEERD AANBOD

SAMENWERKING MET KU LEUVEN

UITGEBREID NETWERK

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

 

DE STUDENT STAAT CENTRAAL

Waarom studenten  voor UCLL kiezen? Uit  alle tevredenheidsonderzoeken springt er één element uit: de goede begeleiding met docenten en begeleiders die kort bij de student staan en een persoonlijke benadering volgen. Daar zijn we dan ook erg trots op. Een goede begeleiding start op het eerste contactmoment waarop een jongere een studiekeuze moet maken tot het moment dat hij of zij de arbeidsmarkt verkent met een sterk diploma.

DE JUISTE STUDIEKEUZE MAKEN

Informeer met je verstand, kies met je hart. Dat is het advies dat wij altijd meegeven aan potentiële studenten. Klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. In moeilijke economische tijden volgt men meestal de berichten over de knelpuntberoepen en de trends in de beroepen. Dat zorgt niet altijd voor de juiste studiekeuze. Vanuit UCLL willen wij zo eerlijk mogelijk informeren in volle transparantie en in persoonlijk contact.

BIJSTUREN INDIEN NODIG

Een goede begeleiding betekent dat je ook vroeg bijstuurt als het niet gaat. Of dat je jongeren die niet slagen in hun droom terug motiveert op een ander niveau en opleiding. Daarom zet UCLL sterk in op trajectbegeleiding en heroriëntering.

HET THUISGEVOEL

De studentenperiode is voor velen een tijd waar  men naar uitkijkt of graag aan terugdenkt.  Maar  het  is  ook een stresserende periode, met veel verwachtingen. Onze studiebegeleiders en docenten volgen een persoonlijke aanpak, staan klaar voor een gesprek in vertrouwen en helpen bij complexe studieproblemen. Ook onze studentenvoorzieningen mogen gezien worden: muziek, sport, cultuur, lekker eten aan een goede prijs, … .

KLAARSTAAN VOOR ELK TYPE STUDENT

De groep van jongeren met een functiebeperking groeit ieder jaar. Als hogeschool staan we bekend voor onze goede aanpak met zorgcoaches en begeleidingscontracten. Iedereen kansen geven op een sterk diploma, daar draait het om.

DE LAT HOOG LEGGEN

Veel onderwijsinstellingen denken alleen in aantal studenten. Met als gevolg dat sommige jongeren jarenlang blijven aanmodderen en uiteindelijk met lege handen achterblijven. Een zware kost voor de ouders én de maatschappij. Daarom zet UCLL in op een persoonlijke aanpak, volgen we de jongeren continu op en begeleiden we hen in de juiste beslissing tijdens de studies. De samenwerking tussen het bachelorniveau en het niveau HBO 5 draagt hier sterk toe bij.