Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeltraject 3:

voor studenten die minimum een bachelordiploma met onderwijsbevoegdheid hebben en les willen volgen op donderdag (overdag) en dinsdagavond.

Je volgt een opleidingsprogramma van 60 à 70 studiepunten, en krijgt dus vrijstellingen ter waarde van 110 à 120 studiepunten. 

Opleidingsprogramma

In principe spreid je de opleiding over 2 jaar. Op die manier volg je elk jaar ongeveer 30 à 40 studiepunten. Heb je geen job en kan je je voltijds focussen op de studies, dan kan je er ook voor opteren om de studies af te ronden in 1 jaar. Je volgt dan 60 à 70 studiepunten per jaar.

Heb je graag meer informatie over de aangeboden opleidingsonderdelen? Bekijk dan het studieprogramma (link is external)voor de opleiding tot kleuteronderwijzer.

Het is mogelijk dat je op basis van je vooropleiding(en) extra vrijstellingen kan bekomen, bovenop de automatisch toegekende vrijstellingen voor modeltraject 2.  Heb je het gevoel dat je bepaalde compententies reeds verworven hebt, dan kan je op basis van je creditbewijzen een vrijstellingsprocedure opstarten.

Vul dan het aanvraagdossier 'vrijstellingen' volledig in en bezorg het aan de trajectcoach. Op basis van jouw dossier kan nagegaan worden of je effectief in aanmerking komt voor vrijstellingen.

 

Intromodule

De opleiding start in september met een intromodule, waarin zowel theorie als praktijk (meedraaien in de kleuterklas) op het programma staan. Tijdens deze module maak je exemplarisch kennis met de inhouden uit het eerste opleidingsjaar van de reguliere opleiding.

De lessen zijn gepland vanaf donderdag 14 september. Je hebt deze eerste 4 weken telkens les op donderdag overdag en dinsdagavond. Uitzonderlijk moet je je in deze periode ook vrijhouden op 2 zaterdagen in september, namelijk 16 en 23 september 2017. Heb je specifieke vragen over de intromodule, dan neem je best contact op met hilde.stroobants@ucll.be (link sends e-mail).

 

Stage

Je loopt verschillende stageblokken doorheen de hele opleiding (2 of 3 jaar). Je vindt de verschillende stageblokken en de periodes in de stagekalender van 2017-2018.

Om te bepalen welke stageblokken je zal lopen, maak je best een uitprint van je opleidingsprogramma (zie hierboven). Zoek daarin op welke stageblokken je elk jaar zal lopen.

De losse stagedagen worden in het kalenderoverzicht op maandag geplaatst. Je kan deze losse stagedagen ook verplaatsten naar een dinsdag of vrijdag. Stageblokken van 2 dagen, een week of meer, moeten doorgaan op de aangegeven data. Uitzonderingen hierop kan je aanvragen via hilde.stroobants@ucll.be (link sends e-mail).

Hier vind je alle informatie over het vinden van een geschikte stageplaatsen en de formulieren die je daarbij nodig hebt. 

Interesse?

Heb je interesse voor dit traject en wil je meer informatie? Schrijf je dan in voor een infomoment.  Tijdens het infomoment krijg je een toelichting bij de opleiding en kan je vragen stellen.

Let op:

1) Je kan je pas effectief inschrijven voor dit traject, nadat je aanwezig was op een infomoment (of een afspraak maakte met een studieadviseur van de opleiding).

2) Wil je het volledige programma van 45 of 60 studiepunten in modeltraject 2 volgen, dan moet je uiterlijk op 13 september 2016 ingeschreven zijn.

3) Na 13 september 2016 is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor alle opleidingsonderdelen. Wil je toch nog starten? Neem contact op met hanne.vanmierlo@ucll.be (link sends e-mail) om te bepalen voor welke opleidingsonderdelen je dan nog in aanmerking komt.

 

Inschrijven?

1) Was je reeds aanwezig tijdens een infomoment (of maakte je een individuele afspraak met de trajectcoach van de opleiding) dan kan je je effectief inschrijven aan UC Leuven-Limburg. Schrijf je online in.

2) Bekijk nu al  alle praktische info  over de start van het academiejaar en het zoeken naar een geschikte stageplaats.

 

Vragen over 'studeren en werken'?

De sociale dienst van de associatie KU Leuven (link is external)geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut.

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, ... dan kan je hiervoor terecht bij de dienst inschrijvingen (link sends e-mail) van de lerarenopleiding: inschrijvingen.leuven@ucll.be .

Heb je vragen over de combinatie studeren - werken of studeren - gezin? Stel ze aan studenten die de opleiding volgen. Zij beantwoorden graag jouw vragen via telefoon of mail. Vraag de lijst met contactgegevens op via hanne.vanmierlo@ucll.be (link sends e-mail).