Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeltraject 1:

voor studenten die nog geen bachelordiploma hebben.

De eerste 2 jaren volg je les samen met de studenten van de dagopleiding. Op die manier word je gewoon aan lesvolgen in het hoger onderwijs. In dit eerste jaar is combinatie met werken dus niet mogelijk. Vanaf het tweede jaar volg je nog een beperkt aantal lessen in dagonderwijs, met aanvullend een aantal lessen in het blended traject. Je volgt dan les op donderdag (overdag) en dinsdagavond en kan je  dit indien gewenst combineren met flexibel, deeltijds werken. 

 

Opleidingsprogramma

In principe spreid je de opleiding over 4 jaar. Op die manier volg je elk jaar ongeveer 45 studiepunten  Heb je geen job en kan je je voltijds focussen op de studies, dan kan je ook opteren voor een spreiding over 3 jaar. Je volgt dan 60 à 65 studiepunten per jaar. 

 

Heb je graag meer informatie over de aangeboden opleidingsonderdelen? Bekijk dan het studieprogramma voor de opleiding tot kleuteronderwijzer.

Heb je reeds creditbewijzen behaald in een andere opleiding en denk je dat je hiermee een vrijstelling kan krijgen in de opleiding tot kleuteronderwijzer? Dan kan er op basis van je creditbewijzen een vrijstellingsprocedure opgestart worden.

Vul dan het aanvraagdossier 'vrijstellingen' volledig in en bezorg het aan de studie-adviseur. Op basis van jouw dossier kan nagegaan worden of je effectief in aanmerking komt voor vrijstellingen.

 

Stage

Je loopt verschillende stageblokken doorheen de hele opleiding (3 of 4 jaar). Tijdens een infomoment wordt dit met jou besproken.

 

Interesse?

Heb je interesse voor dit traject en wil je meer informatie? Mail dan naar ellen.delmotte [at] ucll.be

Je kan je pas effectief inschrijven voor dit traject nadat je  een afspraak maakte met de trajectcoach van de opleiding.

 

Inschrijven?

Was je reeds aanwezig tijdens een infomoment (of maakte je een individuele afspraak met een trajectcoach van de opleiding) dan kan je je effectief inschrijven aan UC Leuven-Limburg. Schrijf je online in. Het eerste jaar schrijf je je in voor dagopleiding. Vanaf het 2e jaar heb je keuze tussen het blended traject of de dagopleiding.

De dagopleiding start op maandag 21 september 2020.

 

Vragen over 'studeren en werken'?

De sociale dienst van de associatie KU Leuven geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut.

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, ... dan kan je hiervoor terecht bij de dienst inschrijvingen van de lerarenopleiding: inschrijvingen.leuven [at] ucll.be . Zij helpen jou graag verder.

Heb je vragen over de combinatie studeren - werken of studeren - gezin? Stel ze aan studenten die de opleiding volgen. Zij beantwoorden graag jouw vragen via telefoon of mail. Vraag de lijst met contactgegevens via ellen.delmotte [at] ucll.be">ellen.delmotte [at] ucll.be