Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeltraject 2:

voor studenten met een bachelordiploma die les willen volgen op donderdag (overdag) en dinsdagavond.

Je volgt een opleidingsprogramma van 120 studiepunten, en krijgt dus vrijstellingen ter waarde van 60 studiepunten. 
 

Opleidingsprogramma

In principe spreid je de opleiding over 3 jaar. Op die manier volg je elk jaar ongeveer 45 studiepunten. Heb je geen job en kan je je voltijds focussen op de studies, dan kan je ook opteren voor een spreiding over 2 jaar. Je volgt dan 60  studiepunten per jaar.  

Heb je graag meer informatie over de aangeboden opleidingsonderdelen? Bekijk dan het studieprogramma mvoor de opleiding tot kleuteronderwijzer.

Het is mogelijk dat je op basis van je vooropleiding(en) extra vrijstellingen kan bekomen, bovenop de automatisch toegekende vrijstellingen voor modeltraject 2.  Heb je het gevoel dat je bepaalde compententies reeds verworven hebt, dan kan je op basis van je creditbewijzen een vrijstellingsprocedure opstarten.

Vul dan het aanvraagdossier 'vrijstellingen' volledig in en bezorg het aan de trajectcoach. Op basis van jouw dossier kan nagegaan worden of je effectief in aanmerking komt voor vrijstellingen.

 

Start opleiding

De opleiding start in september met een intromodule, waarin zowel theorie als praktijk (meedraaien in de kleuterklas) op het programma staan. Tijdens deze module maak je exemplarisch kennis met de inhouden uit het eerste opleidingsjaar van de reguliere opleiding.

De opleiding start op zaterdag 15  september 2018.  De weken nadien heb je telkens op dinsdagavond en donderdag overdag les. Uitzonderlijk is er ook zaterdag 22 september 2018 een lesdag gepland.   Heb je specifieke vragen over de intromodule, dan neem je best contact op met hilde.stroobants@ucll.be.

 

Stage

Je loopt verschillende stageblokken doorheen de hele opleiding. Je vindt de verschillende stageblokken en de periodes in de stagekalender.

- Stagekalender voor studenten met studiespreiding over 2 jaar. 

- Stagekalender voor studenten met studiespreiding over 3 jaar.  

Om te bepalen welke stageblokken je zal lopen, maak je best een uitprint van je opleidingsprogramma (zie hierboven). Zoek daarin op welke stageblokken je elk jaar zal lopen.

De losse stagedagen worden in het kalenderoverzicht op maandag geplaatst. Je kan deze losse stagedagen ook verplaatsten naar een dinsdag of vrijdag. Stageblokken van 2 dagen, een week of meer, moeten doorgaan op de aangegeven data. Uitzonderingen hierop kan je aanvragen via hilde.stroobants@ucll.be.

Hier vind je alle informatie en documenten die je nodig hebt om geschikte stageplaatsen vast te leggen.

 

Interesse?

Heb je interesse voor dit traject en wil je meer informatie? Neem dan contact op met de trajectcoach ellen.delmotte@ucll.be 

Let op:

1) Je kan je pas effectief inschrijven voor dit traject, nadat je een afspraak maakte met een trajectcoach van de opleiding.

2) Wil je het volledige programma van 45 of 60 studiepunten in modeltraject 2 volgen, dan moet je uiterlijk op vrijdag 14 september 2018  ingeschreven zijn.

3) Na 14 september 2018 is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor alle opleidingsonderdelen. Wil je toch nog starten? Neem contact op met de trajectcoach ellen.delmotte@ucll.be  om te bepalen voor welke opleidingsonderdelen je dan nog in aanmerking komt.

 

Inschrijven?

1) Maakte je een individuele afspraak met de trajectcoach van de opleiding dan kan je je effectief inschrijven aan UC Leuven-Limburg. Schrijf je online in.

2) Bekijk nu al  alle praktische info over de start van het academiejaar en het zoeken naar een geschikte stageplaats.

 

Vragen over 'studeren en werken'?

De sociale dienst van de associatie KU Leuven (link is external)geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut.

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, ... dan kan je hiervoor terecht bij de dienst inschrijvingen van de lerarenopleiding: inschrijvingen.leuven@ucll.be .

Heb je vragen over de combinatie studeren - werken of studeren - gezin? Stel ze aan studenten die de opleiding volgen. Zij beantwoorden graag jouw vragen via telefoon of mail. Vraag de lijst met contactgegevens op via ellen.delmotte@ucll.be (link sends e-mail).