Overslaan en naar de inhoud gaan

Modeltraject 3:

voor studenten die minimum een bachelordiploma met onderwijsbevoegdheid hebben en les willen volgen op donderdag (overdag) en dinsdagavond.

Je volgt een opleidingsprogramma van 60 à 70 studiepunten, en krijgt dus vrijstellingen ter waarde van 110 à 120 studiepunten. 

Opleidingsprogramma

Heb je geen job en kan je je voltijds focussen op de studies, dan kan je er voor opteren om de studies af te ronden in 1 jaar.  Aan de hand van onderstaand programma is het ook perfect mogelijk het traject te spreiden over 1.5 jaar.  Jouw persoonlijk traject wordt dan aangepast van 1 naar 1.5 jaar..

 

Heb je graag meer informatie over de aangeboden opleidingsonderdelen? Bekijk dan het studieprogramma (link is external)voor de opleiding tot kleuteronderwijzer.

Het is mogelijk dat je op basis van je vooropleiding(en) extra vrijstellingen kan bekomen, bovenop de automatisch toegekende vrijstellingen voor modeltraject 2.  Heb je het gevoel dat je bepaalde compententies reeds verworven hebt, dan kan je op basis van je creditbewijzen een vrijstellingsprocedure opstarten.

Vul dan het aanvraagdossier 'vrijstellingen' volledig in en bezorg het aan de trajectcoach. Op basis van jouw dossier kan nagegaan worden of je effectief in aanmerking komt voor vrijstellingen.

 

Start opleiding

 

De opleiding start in september met een intromodule, waarin zowel theorie als praktijk (meedraaien in de kleuterklas) op het programma staan. Tijdens deze module maak je exemplarisch kennis met de inhouden uit het eerste opleidingsjaar van de reguliere opleiding.

De opleiding start op zaterdag 19  september 2020 van 9u tot 17u.  De weken nadien heb je telkens op dinsdagavond en donderdag overdag les. Uitzonderlijk is er ook een lesdag gepland op  zaterdag 26 september 2020 van 9u tot 17u.    Heb je specifieke vragen over de intromodule, dan neem je best contact op met hilde.stroobants [at] ucll.be.

 

Stage

Je loopt verschillende stageblokken doorheen de hele opleiding (1 of 1,5 jaar). Je vindt de verschillende stageblokken en de periodes in de stagekalender van 2020-2021 in 1  jaar  of stagekalender van 2020-2021 in 2 jaar.

Om te bepalen welke stageblokken je zal lopen, maak je best een uitprint van je opleidingsprogramma (zie hierboven). Zoek daarin op welke stageblokken je -elk jaar zal lopen.

De losse stagedagen worden in het kalenderoverzicht op maandag geplaatst. Je kan deze losse stagedagen ook verplaatsten naar een dinsdag of vrijdag. Stageblokken van 2 dagen, een week of meer, moeten doorgaan op de aangegeven data. Uitzonderingen hierop kan je aanvragen via hilde.stroobants [at] ucll.be ( (link sends e-mail)).

Hier vind je alle informatie over het vinden van een geschikte stageplaatsen en de formulieren die je daarbij nodig hebt. 

 

Interesse?

Heb je interesse voor dit traject en wil je meer informatie? Mail dan naar trajectcoach ellen.delmotte [at] ucll.be">ellen.delmotte [at] ucll.be 

Let op:

1) Je kan je pas effectief inschrijven voor dit traject, nadat je een afspraak maakte met de trajectcoach van de opleiding.

2) Wil je het volledige programma van modeltraject 3 volgen, dan moet je uiterlijk op vrijdag  18  september  2020  ingeschreven zijn.

3) Na 18  september 2020  is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor alle opleidingsonderdelen. Wil je toch nog starten? Neem contact op met ellen.delmotte [at] ucll.be ( (link sends e-mail)) om te bepalen voor welke opleidingsonderdelen je dan nog in aanmerking komt.

 

Inschrijven?

1) Maakte je een individuele afspraak met de trajectcoach van de opleiding) dan kan je je effectief inschrijven aan UC Leuven-Limburg. Schrijf je online in.

2) Bekijk nu al  alle praktische info  over de start van het academiejaar en het zoeken naar een geschikte stageplaats.

 

Vragen over 'studeren en werken'?

De sociale dienst van de associatie KU Leuven (link is external)geeft advies over studiefinanciering, studietoelagen, kinderbijslag, ziekteverzekering, studentenstatuut.

Heb je een vraag over de betaling van het inschrijvingsgeld, moeten je RVA-documenten ingevuld worden, wil je de opleiding gedeeltelijk betalen met opleidingscheques, ... dan kan je hiervoor terecht bij de dienst inschrijvingen marieclaire.goossens [at] ucll.be ( (link sends e-mail)) van de lerarenopleiding: inschrijvingen.leuven [at] ucll.be .

Heb je vragen over de combinatie studeren - werken of studeren - gezin? Stel ze aan studenten die de opleiding volgen. Zij beantwoorden graag jouw vragen via telefoon of mail. Vraag de lijst met contactgegevens op via ellen.delmotte [at] ucll.beellen.delmotte [at] ucll.be ( (link sends e-mail)).