Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Secundair Onderwijs (werken en studeren):

Inspireren kan je leren

Ben je al aan het werk, maar heb je zin in een nieuwe uitdaging? Is leraar worden een (oude) droom?  Heb je vroeger misschien niet de kans gehad om verder te studeren? Of ben je al leraar en wil je nog een extra onderwijsbevoegdheid behalen? 

Bij hogeschool UCLL stomen we je klaar om de vernieuwende, enthousiaste leerkracht te worden die jij wilt zijn. Je geniet van een intensieve begeleiding bij elke stap en behaalt een vereist bekwaamheidsbewijs voor de gekozen onderwijsvakken.

trajecten à la carte

Iedereen kan zich ontpoppen tot een bezielde leerkracht naar wiens lessen jongeren uitkijken. We bieden verschillende trajecten aan, aangepast aan jouw persoonlijke (werk- en gezins)situatie.

Wil je enkel je pedagogische bekwaamheid behalen? Dan is onze Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs, ook wel gekend als de specifieke lerarenopleiding of D-cursus, misschien wel een optie.

Wendi koos voor meer vakkennis

Een extra vak is grote troef

Als je les kan geven in meerdere vakken, heb je vanzelfsprekend meer kans om voltijds aan de slag te blijven in één school of scholengemeenschap. Na een educatieve bachelor of de geïntegreerde/specifieke lerarenopleiding kan je op korte tijd  een  extra onderwijsbevoegdheid behalen.

Studieprogramma

Werken in het onderwijs

Met dit diploma kan je aan de slag in de eerste en tweede graad (+ in de derde graad als je een masterdiploma hebt) van het secundair onderwijs (aso, tso, kso, bso) en in de derde graad van het beroepssecundair onderwijs of het volwassenonderwijs. Je kan ook nog verder studeren voor een banaba of postgraduaat.

Vervolgaanbod

Financiële tussenkomst van de VDAB (nieuw!)

Ben je een werkzoekende leraar? Dan kan je een financiële tegemoetkoming krijgen als je wilt bijstuderen voor een knelpuntvak zoals Frans, wiskunde of Nederlands. Na een positieve screening, behoud je je vervangingsinkomen en worden alle opleidingsgebonden kosten vergoed.

Contactpunt:

  • Diepenbeek: marina.cremers [at] vdab.be
  • Heverlee: amber.hanssens [at] vdab.be