Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Ben je al aan het werk, maar wil je je heroriënteren en leraar worden? Heb je vroeger niet de kans gekregen of genomen om verder te studeren, maar nu wil je wel gaan voor een bachelordiploma leraar secundair onderwijs? Ben je al leraar, maar wil je ook leraar worden voor een ander onderwijsniveau of vak? Aan UC Leuven-Limburg vind je zeker een traject dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie. De opleiding  secundair onderwijs biedt verschillende trajecten aan voor volwassenen en werkstudenten:

Avondtraject  in Diepenbeek

In deze opleiding kan je een bachelor leraar behalen terwijl je deeltijds blijft werken. Daarom worden de sessies ’s avonds georganiseerd  (op ma, di, wo- of donderdagavond van 18:30 tot 21:45u.), afhankelijk van je persoonlijk traject. 

Bij aanvang van het academiejaar krijgen studenten de jaarplanning waaruit ze hun concrete lesavonden kunnen afleiden. De sessies vinden plaats op Campus Diepenbeek.

Dagopleiding in Diepenbeek

Kies je voor de dagopleiding, dan volg je samen met de studenten van de reguliere opleiding les in Diepenbeek. De contacturen zijn geroosterd van maandag tot vrijdag (overdag). Klik hier voor meer info over verkorte trajecten en vrijstellingen.

Dagopleiding in Heverlee

Kies je voor de dagopleiding, dan volg je samen met de studenten van de reguliere opleiding les in Heverlee. Deze dagopleiding is niet combineerbaar met een job. De contacturen zijn geroosterd van maandag tot vrijdag (overdag).

 

Nieuw: kies voor één onderwijsvak

Een student die reeds beschikt over het diploma van een geïntegreerde lerarenopleiding of van een specifieke lerarenopleiding in combinatie met een bachelor- of masterdiploma, kan ook een diploma van de lerarenopleiding secundair onderwijs behalen met slechts 1 onderwijsvak. Dit kan zowel in Diepenbeek als in Heverlee.

 

Bijkomende bevoegdheid

Studenten met een diploma bachelor in secundair onderwijs kunnen in één jaar verder studeren voor een extra onderwijsvak. Dit kan zowel in Diepenbeek als in Heverlee.

Bekijk de studieroute van de verschillende campussen en ontdek welk programma het best bij jou past.