Overslaan en naar de inhoud gaan

Er zijn verschillende mogelijkheden in Campus Hertogstraat:

Eenjarig studietraject: bijkomende bevoegdheid
45 à 48 studiepunten

Voorwaarde is een diploma geïntegreerde lerarenopleiding of een specifieke lerarenopleiding in combinatie met een bachelor- of masterdiploma

Voorbeeld: Alex heeft reeds het diploma Bachelor secundair onderwijs Nederlands - Techniek. Hij kan een bijkomende bevoegdheid Geschiedenis behalen met een studietraject van ongeveer 45 studiepunten.

Eenjarig studietraject: één onderwijsvak
60 Studiepunten

Nieuw vanaf september 2015: een student die reeds beschikt over het diploma van een geïntegreerde lerarenopleiding, of van een specifieke lerarenopleiding in combinatie met een bachelor- of masterdiploma, kan ook een diploma van de lerarenopleiding secundair onderwijs behalen met slechts 1 onderwijsvak.

Tweejarig studietraject
120 Studiepunten

Voorwaarde is een Bachelordiploma (academisch of professioneel).

Voorbeeld: Mohammed heeft het diploma Bachelor in het Sociaal werk. Hij kan het diploma Bachelor Secundair Onderwijs Wiskunde - Aardrijkskunde behalen met een studietraject van ongeveer 120 studiepunten.

Afhankelijk van de gekozen onderwijsvakken en de genoten vooropleiding kan je bijkomende vrijstellingen bekomen.

Vrijstellingen

Elke kandidaat heeft een eigen verhaal en nood aan een geïndividualiseerd programma. Daarom neem je best contact op met de instroombegeleiders van de opleiding.

Algemene Vakken: wendy.fransen@ucll.be
Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie: kurt.deroeck@ucll.be

Inschrijven

Je kan je online inschrijven of binnenspringen op onze infodagen. Vooraf neem je best contact op met de instroombegeleider van de opleiding voor je programma op maat.